Ximo Puig encapçala una missió comercial al Marroc per a reforçar la presència de les empreses valencianes i buscar nous mercats

El president traslladarà a aquest país la "vocació oberta i exportadora" de la Comunitat Valenciana, les exportacions de la qual al país africà van superar els 689 milions d'euros en 2019

Guardar

puig
puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, encapçala aquest cap de setmana un viatge oficial al Regne del Marroc, organitzat juntament amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i la Cambra de Comerç de València, amb l'objectiu d'afermar la presència de les empreses valencianes en aquest país i buscar noves oportunitats de negoci que permeten intensificar els llaços comercials entre tots dos territoris.

Així, el cap de l'Executiu valencià inicia una missió comercial aquest diumenge, que es prolongarà fins dimecres que ve, 19 de febrer, amb la qual visitarà les ciutats de Rabat, Casablanca i Tànger.

Puig viatja acompanyat pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i per una representació d'empresaris de la Comunitat Valenciana, encapçalada pel president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, així com pel president de la CEV, Salvador Navarro.

Amb aquesta missió comercial al Marroc, la Generalitat busca enfortir el posicionament les signatures i productes valencians dins del mercat marroquí per a contribuir d'aqueixa manera a l'augment de la diversificació i la competitivitat de l'economia valenciana.

El viatge serveix per a traslladar al país africà la "vocació oberta i exportadora" de la Comunitat Valenciana, com ha ressaltat el cap del Consell.

Pel que respecta a la relació comercial entre la Comunitat Valenciana i el Marroc, entre gener i novembre de 2019, les exportacions valencianes van créixer un 1,93%, i van superar els 689 milions d'euros.

En l'actualitat són 63 les empreses de la Comunitat implantades al Marroc, i més de 2.900 empreses valencianes exporten a aquest país.

Delegació valenciana

Al llarg de la setmana, el president visitarà diferents empreses situades a Rabat, Casablanca i Tànger, amb l'objectiu d'obrir nous mercats, ja que s'han detectat oportunitats de negoci en determinats sectors.

Així mateix, se celebraran reunions bilaterals tant entre empreses valencianes i marroquines com de les organitzacions camerals.

Integren també la delegació valenciana que acompanya al president de la Generalitat, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig; el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra.

A més de la Cambra de Comerç de València i la Confederació Empresarial Valenciana, viatjaran amb la delegació valenciana representants de les següents empreses: IDAI Nature, Redit, AVIA, LIC (Llevantina, Enginyeria i Construcció), Brainstorm Multimèdia, Grup Erum, Grup Romeu, Ramón Esteve, Carnes Félix, Xocolates Valor, Tecnospan, Rolser, Vectalia, Air Nostrum, Grupotech, Stadler, Balearia i Citrosol.

Mercats d'oportunitat

Actualment, el Marroc és el líder en inversió estrangera en el nord d'Àfrica i la principal destinació de les nostres exportacions a aquest continent, amb Espanya com a primera proveïdora del país.

A més dels acords amb la Unió Europa, s'han signat uns altres, per exemple amb els EUA, la qual cosa permetria a les empreses de la Comunitat instal·lades al Marroc entrar de manera preferencial en aquests mercats.

Així, factors com el fort creixement de la seua economia, la proximitat geogràfica, els importants avantatges per als productes semimanufacturats, una demanda creixent de béns i serveis o els acords amb la Unió Europea, fan d'aquest mercat una important font d'oportunitats.

Entre els sectors del teixit industrial marroquí amb perspectives més atractives per a les empreses valencianes destaquen les indústries connexes al turisme, les empreses auxiliars de l'energia, els béns d'equip, el medi ambient, les empreses auxiliars de telecomunicacions, el sector agroalimentari, així com en material elèctric i de construcció.

Arxivat a:

Destacats