25n
25N
25N

Puig enalteix el paper de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua com a "agent activador" del valencià i del seu ús en la societat

Destaca el caràcter independent de la institució i la seua voluntat de col·laborar amb altres entitats i comunitats situades “en la mateixa àrea lingüística”

Puig enalteix el paper de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua com a "agent activador" del valencià i del seu ús en la societat
21/02/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha lloat el paper fonamental que exerceix l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) a la Comunitat Valenciana perquè, més enllà de la seua labor intel·lectual, és un “agent activador” i compromés amb el valencià i amb el seu ús en la societat.

Puig, que ha assistit a la presa de possessió del president de l’AVL, Ramon Ferrer Navarro, ha agraït en nom del Consell el treball realitzat pels acadèmics i acadèmiques d’esta institució per a contribuir a la transmissió del valencià i situar esta llengua “en el lloc que li toca”.

Durant la seua intervenció en la cerimònia, que també ha comptat amb la presència del conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el cap de l’Executiu valencià ha valorat la independència de l’AVL i ha subratllat que este organisme és “un instrument de consens i diàleg, basat fonamentalment en la racionalitat, els valors de la Il·lustració i el respecte als seus predecessors en l’ús i tractament de la llengua”.

“L’AVL hui és una institució sòlida i respectada, que vol col·laborar amb altres institucions i comunitats que estan en la nostra àrea lingüística”, ha assegurat el President, qui també ha destacat la voluntat d’este organisme de dialogar i sumar.

Així mateix, ha incidit que el valencià és “una llengua viva”, que forma part de la cultura, esperit i sentiment del poble valencià. “Estem en una nova etapa, per a situar eixe element cohesionador de la cultura, de la llengua, de la identitat de la nostra terra”, ha asseverat Puig, que ha definit el valencià com una llengua “imprescindible” perquè “no es pot entendre la vida d’un poble sense la seua llengua”.

Radiotelevisió pública en valencià

El cap del Consell, que després de la cerimònia ha rebut la memòria anual de l’AVL de mans del seu president, s’ha referit també durant la seua intervenció a la importància de comptar amb una radiotelevisió pública valenciana a la Comunitat.

La recuperació d’este organisme és, tal com ha indicat, “una exigència democràtica para Les Corts Valencianes”. Per això, Puig ha conclòs que “prompte estarà en marxa una radiotelevisió pública que serà en valencià i servirà per a unir als valencians i valencianes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + dinou =