Puig demana un "esforç" per a aprovar els PGE i critica al PP per "utilitzar el Senat per a fer la contrareforma"

Puig demana un "esforç" per a aprovar els PGE i critica al PP per "utilitzar el Senat per a fer la contrareforma"
19/09/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat a tots els partits que van propiciar el canvi de Govern que facen “el màxim esforç” per a arribar a uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que atenguen les necessitats de la Comunitat Valenciana. El cap del Consell ha criticat, a més, al PP per “utilitzar el Senat per a fer la contrareforma” i ha asseverat que aquesta càmera “no té cap sentit” si solament serveix “per a fer de caixa de ressonància d’un partit”.

El ‘president’, que aquest dimecres visita Castelló, ha realitzat aquestes declaracions a preguntes dels mitjans sobre el fet que l’Executiu de Pedro Sánchez haja aprofitat la fi del termini d’esmenes en el Congrés d’una proposició de llei de mesures contra la violència masclista per a presentar una proposta que modifique d’urgència la Llei d’Estabilitat Pressupostària amb la finalitat d’eludir el veto del Senat a la senda del dèficit.

Preguntat per què li sembla aquesta modificació, Ximo Puig ha recalcat que “el que beneficiaria segur a la Comunitat Valenciana és que hi haguera uns PGE que atengueren a les seues inversions i necessitats”.

“Açò és el fonamental per a nosaltres en aquests moments”, ha subratllat el dirigent autonòmic, que ha retret que “el PP utilitza el Senat com una càmera per a fer la contrareforma per a intentar bloquejar els processos de progrés que exigeix aquest país”.

CANVIAR UN MECANISME “ABSOLUTAMENT ANTIDEMOCRÀTIC”

“Crec que en el marge que done la llei –ha prosseguit– el que es té és que intentar canviar un mecanisme de funcionament absolutament antidemocràtic. Una institució que solament serveix en aquest moment per a fer de caixa de ressonància d’un partit no té cap tipus de sentit”.

En aquest sentit, ha recordat: “Fa més de nou mesos que com a president de la Generalitat, ho va demanar el Consell, comparéixer davant el Senat per a parlar del finançament autonòmic i encara estem esperant perquè el PP no vol que el Senat servisca realment per a l’interés general i perquè siga la caixa de ressonància de les comunitats autònomes que exigeix la Constitució”.

Finalment, el també secretari general dels socialistes valencians ha emfatitzat que “seria exigible que els partits polítics que van fer possible el canvi de govern d’Espanya feren el màxim esforç per a arribar a uns pressupostos que donaren cobertura a les necessitats de la Comunitat, que són ben evidents per la infrainversió i infrafinançament”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

sagunt a escena 2019
turismo salou