25n
25N
25N

Puig: 'El Gobierno valenciano no acepta el marco de ir perdiendo derechos y recursos en materia presupuestaria'

11/07/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el Govern valencià “no accepta el marc d’anar perdent drets i recursos en matèria pressupostària”, en relació al deute històric que el Govern d’Espanya té amb la Comunitat Valenciana, que ha xifrat en 6.900 milions d’euros entre 2009 i 2014.

Així ho ha assegurat després de les primeres reunions que els membres del Consell han mantingut amb motiu de la celebració del Seminari de Govern d’Estiu 2016, que va tindre lloc aquest cap de setmana a Torrevella, i que el seu objectiu és actualitzar els compromisos adquirits per la Generalitat en l’Acord del Botànic.

El cap del Consell ha explicat que el Govern de la Generalitat prepara els pressupostos de 2017 sobre la base de la situació econòmica en la qual es troba la Comunitat Valenciana. “Tenim uns ingressos per sota de la mitjana i unes despeses molt per sota de la mitjana, per la qual cosa ací no hi ha un problema de despesa, hi ha un problema d’ingrés i, per tant, no anem a acceptar que els valencians i les valencianes tinguen menys drets que la resta d’espanyols”, ha indicat el President.

En aquest sentit, Puig ha reconegut que, de cara a l’elaboració d’aquests pressupostos, la situació de partida és “difícil”. Tal com ha indicat, “hi ha una dada concloent que avui també s’ha posat en relleu i és que, des de l’any 2009 fins a la liquidació de l’últim pressupost en 2014, hi ha 6.900 milions d’euros que s’han deixat de rebre en la Generalitat Valenciana per part del Govern”.

“Açò és un dèficit inassumible i un deute històric a la qual nosaltres no estem disposats a renunciar”, ha puntualitzat el President, que, no obstant açò, ha assegurat que, “tenint en compte aqueixes variables i assumint el que significa un programa de govern”, en els pressupostos de 2017 serveis públics com l’educació, la sanitat o els serveis socials seran prioritaris.

Així mateix, el cap de l’executiu valencià ha posat l’accent que una altra de les prioritats serà “propiciar un suport substancial al creixement”. “Ha d’haver-hi creixement i redistribució”, ha dit, al mateix temps que ha insistit que aquests dos instruments de gobernanza han d’orientar-se a la millora de l’eficiència per a assegurar els drets de les persones i que “l’ocupació de qualitat siga una realitat entre els valencians i les valencianes”.

Llei de Funció Pública

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha avançat que el Govern valencià reformarà la Llei de Funció Pública amb l’objectiu de millorar la “sabotejada” Administració i fer-la més àgil i menys burocratitzada.

Per a açò, el Consell prepara també la reforma de la Llei 1/2015 d’Hisenda, “que va ser una llei que va aprovar el PP en solitari i que el que ha fet és elevar els nivells de burocratització, la lentitud de l’administració i la falta de resposta de l’Administració a uns nivells insuportables”, segons ha indicat Oltra.

La vicepresidenta s’ha referit també al nivell d’implantació de les noves tecnologies en l’Administració, que se situa en el 15%. “Necessitem una Administració que done respostes ràpides en un moment en el qual la tecnologia ho permet, i en un moment en el qual les necessitats dels ciutadans exigeixen de nosaltres un bon govern, un govern ràpid i un govern sense burocràcies”, ha asseverat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − un =

museo prehistoria