25n
25N
25N

Puig: 'El Consell ha salvat la Ciutat de la Llum, que podrà tenir activitat econòmica per part d'operadors privats'

Afirma que l’acord ha sigut possible gràcies a “la credibilitat recuperada d’un Consell fiable que ha recompost les negociacions amb les institucions europees”

Puig: 'El Consell ha salvat la Ciutat de la Llum, que podrà tenir activitat econòmica per part d'operadors privats'
11/12/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comissió Europea ha obert la porta al fet que la Ciutat de la Llum d’Alacant, els actius de la qual i passius assumirà la Generalitat, puga acollir, sense esperar al fet que transcórreguen 15 anys, activitats econòmiques per part d’operadors privats que la compren o la lloguen.

“La Ciutat de la Llum s’ha salvat i continuarà sent patrimoni dels alacantins i dels valencians”, ha indicat el president, qui ha agregat que el Consell “ha salvat una inversió pública de 343 milions d’euros que va estar a la vora de perdre’s íntegrament”.

En aquest sentit, ha subratllat que l’acord ha sigut possible “gràcies a la credibilitat recuperada d’un Consell fiable que ha recompost les negociacions amb la Comissió Europea” i ha agraït a la CE la seua “disposició al diàleg i a trobar una solució que salvaguardarà la inversió pública”.

El president ha realitzat aquestes declaracions a Alacant, on ha mantingut una reunió de treball amb el director general de la Societat Projectes Temàtics (SPTCV), Antonio Rodes, acompanyat del secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer, i del director general d’Anàlisi, Polítiques Públiques i Coordinació, Julián Lopez. A la reunió, en la qual també s’ha abordat el projecte de Districte Digital, ha assistit a més l’exrector de la Universitat d’Alacant Andrés Pedreño.

L’acord definitiu traslladat per la comissària de la Competència estableix que la Generalitat conservarà la propietat de Ciutat de la Llum, per la qual cosa es procedirà a la liquidació de la societat i SPTCV, com a soci únic, assumirà tots els seus actius i passius.

Les condicions estipulades determinen que, durant 15 anys, la Generalitat podrà fer ús de les instal·lacions, sense exercir directament cap activitat econòmica en el complex afectat per la resolució de la Comissió Europea. No obstant això, la Comissió ha acceptat, tal com va sol·licitar la Generalitat, que, durant aquests anys de penalització, es puga vendre o llogar el complex a un tercer íntegrament o en part, possibilitat que no estava arreplegada en la proposta anterior.

Per això, “si una empresa privada compra o lloga Ciutat de la Llum durant aquest període sí que podrà desenvolupar una activitat econòmica”, ha precisat Ximo Puig. La Comissió “solament limita al possible comprador o arrendatari l’activitat cinematogràfica, però amb l’excepció de les activitats cinematogràfiques purament educatives, que sí estarien autoritzades”, segons ha explicat el president.

Així mateix, la Comissió ha acceptat, tal com va proposar la Generalitat, que el període comence a explicar des de 2012, any en què es va dictar la resolució de Competència i es va obligar a la paralització de l’activitat. Per tant, tal com ha recordat el president, “els cinc anys transcorreguts ja expliquen”.

“Acaba hui una història de molts despropòsits; Probablement haguera sigut millor que s’hagueren fet bé les coses i que s’haguera radicat en la Ciutat de la Llum allò para el que es va dissenyar, però hem hagut de salvar els mobles”, ha assenyalat Puig, que ha destacat que la Generalitat va a treballar perquè “siga un actiu absolutament solvent per al conjunt dels ciutadans i siga una oportunitat de desenvolupament per a Alacant i la Comunitat Valenciana”.


Districte Digital

La reunió mantinguda aquest dilluns ha permés perfilar algunes de les línies del Districte Digital, iniciativa que el president ha definit com una “operació d’aterratge en l’economia digital per a tota la Comunitat Valenciana des d’Alacant” i que “tindrà inicialment el seu posicionament bàsic en la Ciutat de la Llum”, però que va “més enllà” del complex. “Anem a treballar en els pròxims mesos perquè, ja durant 2018, es puga instal·lar aquest promotor de Districte Digital que és la gran aposta de la Comunitat Valenciana per a l’aterratge definitiu en la nova economia”, ha indicat.

Puig, qui ha subratllat que la Ciutat de la Llum també acollirà la delegació a Alacant de À Punt, ha indicat que el Districte Digital “també tindrà altres possibles ubicacions”. “En les pròximes setmanes els donarem a conéixer algunes de les iniciatives, que tindrà com un element fonamental l’atracció d’empreses finlandeses que tindrà a Alacant com a segona residència”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 8 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa