25n
25N
25N

Puig diu que s'iniciarà un procés de reforma de la sanitat valenciana, sobretot en atenció primària

Puig diu que s'iniciarà un procés de reforma de la sanitat valenciana, sobretot en atenció primària
15/06/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que s’iniciarà un procés de reforma “potent” de la sanitat pública valenciana, i sobre aquest tema ha apuntat la necessitat d’accelerar el pla en el qual treballava la Conselleria per a reestructurar tota l’atenció primària.

Puig ha realitzat aquestes manifestacions en una roda de premsa que ha oferit després de visitar al costat de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, l’hospital de campanya annex a l’Hospital General de Castelló.

El cap del Consell s’ha referit a l’entrada de la Comunitat Valenciana en la fase 3, en la qual -ha dit- “hi ha un compromís de mantindre la prudència i, al mateix temps de començar la reactivació econòmica i social que necessita la Comunitat valenciana i la província de Castelló”.

En aqueix sentit, ha posat de manifest l’agraïment a tots els professionals sanitaris de tota la província “que han fet un esforç enorme, molt més enllà del que són les característiques dels seus contractes laborals, per a atendre adequadament els ciutadans que han hagut de patir aquesta pandèmia”.

“Hem de lamentar que més de 200 persones a la província hagen mort en la pandèmia, però han sigut moltes les vides que s’han salvat gràcies a l’esforç de la ciutadania, que ha complit en un 92 per cent en tota la Comunitat Valenciana el confinament i estem segurs que ara, amb aqueixa mateixa actitud, eixirem d’aquesta situació, mantenint els bons indicadors de caràcter sanitari, vencent la pandèmia i, al mateix temps, començant aqueix canvi paradigmàtic de recuperació, que ens servisca per al renaixement de la nostra comunitat”, ha afegit.

TEMPS I ESFORÇOS

Puig ha assenyalat que aquesta etapa costarà temps i esforços, però està convençut que treballant units, es tirarà avant i s’aprendrà de les lliçons, “perquè hi ha una que destacarà en totes les comissions de reactivació en tots els països i que serà un element clau en la resposta de futur, que és l’enfortiment de la sanitat pública”.

En aquesta línia, ha destacat que la sanitat pública valenciana és “potent”, però també s’han descobert algunes de les seues “febleses”, com el sistema social. “Ara no es tracta de tornar a la vella normalitat, sinó a la normalitat millorada, i per a això s’iniciarà un procés de reforma potent, comptant amb tots els professionals sanitaris i el treball fet per part de la Conselleria, per a aconseguir la sanitat del segle XXI que necessitem”, ha dit.

Segons Puig, la Comunitat Valenciana té uns professionals sanitaris “extraordinaris” que han fet un “enorme treball” i ara hi ha una oportunitat que cal aprofitar en el conjunt del sistema, “i sobretot en l’atenció primària, que necessita una vigorització i una millor organització”. “Ja s’estava treballant fa mesos, però ara cal donar-li tota la importància que té amb nous processos de gestió i, sobretot, tenint en compte l’opinió dels professionals”, ha apuntat.

Així, ha explicat que la Conselleria estava treballant en un nou pla per a reestructurar tota l’atenció primària i ara aqueix procés cal accelerar-lo, “cal potenciar-lo i, a més, cal fer-ho acordat amb els sectors sanitaris i amb el conjunt de la població”.

“Hem de produir un canvi de paradigma en l’atenció primària per a anar cap a una atenció més personalitzada, buscant l’efecte de la tecnologia de la informació i la comunicació”, ha subratllat el ‘president’.

Respecte a l’estiu, Puig ha indicat que hi ha un pla de reforç general que es presenta en els pròxims dies, “perquè cal combinar-ho amb el necessari i merescut descans dels professionals i, a més, hi ha absència de poder cobrir totes les places que s’ofereixen”.

“S’ha fet un grandíssim esforç, s’han fet més de 6.000 contractacions -durant la pandèmia- i ara es continuarà, perquè ja vam dir que es mantindrien fins a novembre i, si és necessari, es continuarà mantenint el personal necessari”.

VACUNA DE LA GRIP

D’altra banda, Puig ha recordat que en l’última Conferència de Presidents va plantejar que és “molt necessari” en aquest moment reforçar la campanya de vacunació de la grip, i va indicar al president del Govern que seria bo que hi haguera des del Ministeri de Sanitat “la màxima confluència per a fer una acció a nivell de tota Espanya molt potent”.

En el cas de la Comunitat, ha assegurat que es pretén arribar al major nombre possible de persones, començant per les persones que estan en major risc, i també ha plantejat que s’avance la vacunació.

“Durant aquest temps, d’acord amb experts i el Ministeri, es llançarà aqueixa campanya massiva, que en la Comunitat serà molt important de conscienciació, perquè la vacunació de grip és molt important, ja que cada any moren moltes persones per grip”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 6 =