25n
Orgull
Orgull

Puig diu que han donat "totes les explicacions" en l'operació IVF-Grup Z, encara que pot donar més "amb tota claredat"

Puig diu que han donat "totes les explicacions" en l'operació IVF-Grup Z, encara que pot donar més "amb tota claredat"
04/09/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que s’han donat “totes les explicacions” en l’operació IVF-Grup Zeta, encara que ha puntualitzat que “si algú vol més”, ell pot donar-les “amb total claredat”.

Així s’ha expressat aquest dimecres el ‘president’ en ser qüestionat per si compareixeria en Les Corts per a donar explicacions sobre l’operació de l’Institut Valencià de Finances (IVF) per la qual es va reestructurar el deute d’1,3 milions d’Editorial Premsa Ibèrica (EPI) per a comprar el Grup Zeta on està integrat Pecsa, editora del periòdic ‘Mediterrani’ i de la qual Puig posseeix un 1,32% de les accions.

“Qui havia de donar les explicacions, les ha donades i si algú vol més explicacions, ho puc fer amb tota claredat. Des que sóc càrrec públic, en totes les declaracions he situat amb transparència aquesta qüestió, perquè no tinc res a ocultar”, ha sostingut.

En aquest context, ha garantit que el seu patrimoni és “absolutament obert”. “Però, si es vol, en l’àmbit que corresponga, en el personal perquè no en el polític s’han donat totes les explicacions, no tinc cap problema, tampoc amb la comissió”, ha puntualitzat.

Així mateix, ha detallat que té aqueixes accions perquè, en 1984, després de ser acomiadat per “motius polítics”, les va adquirir “no per una qüestió de caràcter econòmic, sinó per defensar un lloc de treball”.

Qüestionat per si creu que hi ha una situació de conflicte d’interessos i la publicitat institucional, Puig ha subratllat que “ho ha dit l’Advocacia amb tota claredat i la llei”. “Aqueixa empresa s’ha vist més beneficiada en el passat que el present i, per primera vegada, en la Generalitat hi ha un sistema just i equitatiu en la publicitat institucional”, ha asseverat.

En aquest sentit, ha precisat que aquest sistema “pot ser sotmés a millors revisions” i estan “oberts al fet que ho siga” perquè volen “transparència, proporcionalitat i que no hi haja desviaments clientelistes”, després de 20 anys de “persecució de mitjans de comunicació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + cinc =