caixa popular

Puig veu voluntat de diàleg en el Govern sobre finançament però no baixarà "el nivell d'exigència dels valencians"

E.P

Puig veu voluntat de diàleg en el Govern sobre finançament però no baixarà "el nivell d'exigència dels valencians"
31/07/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha posat en valor el canvi d’actitud del Govern d’Espanya sobre el finançament autonòmic i ha assegurat que veu en aquesta administració “voluntat d’enteniment i diàleg”. No obstant això, ha apuntat: “Mai baixarem el nivell d’exigència dels valencians”.

Així ho ha manifestat el cap del Consell, durant una visita al nou baixador de FGV València la Vella, a preguntes dels mitjans sobre el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que se celebra aquest dimarts per a fixar els objectius d’estabilitat pressupostària individuals de cada regió, després del rebuig del Congrés divendres passat a la senda d’estabilitat per al període 2019-2021 de l’Executiu de Pedro Sánchez i el sostre de despesa de 2019.

Ximo Puig ha asseverat que la Comunitat Valenciana acudeix a aquesta reunió “amb l’actitud de sempre de lleialtat reivindicativa”. “Volem que s’avance en un espai de recuperació de la necessitat d’un finançament just; ho hem defensat sempre i ho fem ara igual que abans”, ha recalcat.

“Hui es tracta –ha prosseguit el ‘president’– de saber exactament quins plans té el Ministeri sobre el futur. Nosaltres el que posarem avui també en valor és el canvi d’actitud del Govern d’Espanya, hi ha una atmosfera diferent, el Govern ha atés alguna de les nostres reivindicacions, per exemple la que fa referència a l’anàlisi del deute i la reestructuració que pot suposar, en passar de curt a llarg, fins a 1.000 milions d’euros per a nosaltres”.

En la mateixa línia, ha considerat “important que quan s’ha distribuït el dèficit s’ha fet de manera diferent a com ho feia el PP i s’ha recolzat més el paper de les comunitats autònomes a pesar que no ha eixit en el Congrés dels Diputats”.

Finalment, ha recordat que “l’objectiu de dèficit d’Espanya està paralitzat perquè no hi ha acord en el Congrés. L’important és recuperar almenys la posició que s’havia aconseguit per part del Govern d’Espanya a Europa; mentre açò no siga possible estem pitjor que estàvem”.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + quinze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris