25n
25N
25N

Puig destaca que el diàleg social i l'estabilitat política fan possible 'un creixement per damunt de la mitjana espanyola'

La vicepresidenta, Mónica Oltra, ha anunciat que la mesa establirà un calendari fix de trobades semestrals

Puig destaca que el diàleg social i l'estabilitat política fan possible 'un creixement per damunt de la mitjana espanyola'
14/12/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que un nou escenari “basat en l’estabilitat política, el diàleg social i en l’honradesa i la transparència” estan permetent “un creixement per damunt de la mitjana espanyola”, així com que “en aquests dos últims anys hi haja hagut un retrocés important de la desocupació”.

Així s’ha expressat en la reunió de la Mesa de Diàleg Social de la Comunitat Valenciana, patrocinada pel Consell després del Pacte del Botànic per a mantindre un diàleg continuat amb patronal i sindicats valencians.

Després de la trobada, en què s’ha analitzat el compliment del decàleg de mesures pactat en la reunió de l’any passat, Puig ha expressat que l’objectiu és “superar les ferides del passat i generar una reputació positiva” per mitjà d’un acord i del diàleg, alhora que ha recordat que “el diàleg social forma part de la qualitat democràtica d’un país”.

En aquesta reunió s’ha presentat l’informe d’activitat de les tres meses de diàleg a càrrec dels respectius consellers: la mesa de recuperació social, presidida per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; la de recuperació econòmica, pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la de polítiques públiques, pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

Per la seua banda, la vicepresidenta ha anunciat que la mesa ha decidit organitzar sistemàticament dues reunions a l’any, “una abans de l’estiu i l’altra abans d’acabar l’any”. En les meses es plantejaran els objectius per al semestre següent i s’avaluarà el semestre anterior “perquè puga fer-se’n un seguiment més acurat”.

Oltra ha explicat que el motiu d’estructurar les reunions semestralment és “donar més visibilitat al treball del diàleg social en el seu conjunt, tant de les meses sectorials com de la mesa del diàleg social”. “Estabilitzarem el calendari de reunions”, ha explicat Puig, que ha assegurat que “no pot ser que siga simplement a iniciativa del govern”.

Finançament autonòmic

D’altra banda, el president ha incidit en el fet que el finançament autonòmic ha sigut el “punt comú” que ha ocupat a les entitats i institucions reunides en la mesa durant els últims anys. En aquest sentit, ha destacat que “el diàleg social ha fet possible que hi haguera una convocatòria massiva i unitària a la Comunitat Valenciana”, cosa que, ha assegurat, “ens ajuda en aquest moment de la negociació”.

Una negociació que el cap del Consell ha qualificat de “complicada” i sobre la qual ha advertit que “no admetrem en cap cas les dilacions que s’estan plantejant ni que no es parle de tot el que cal parlar”.

Per la seua banda, el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez; el de CCOO-PV, Arturo León, i el president de CEV, Salvador Navarro, que han assistit també a la reunió de la mesa, han coincidit en la necessitat de pressionar per a aconseguir un canvi en el model del finançament autonòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 2 =

bombers
Valencia activa