25n
25N
25N

Ximo Puig destaca la vocació del Consell de 'generar un marc de confiança' per al sector turístic amb un model basat en la cogestió, el diàleg i l'honradesa

El president assenyala que en 2019 la Comunitat va aconseguir un “nou màxim històric, amb quasi 30 milions de turistes, un 3% més que en 2018

Ximo Puig destaca la vocació del Consell de 'generar un marc de confiança' per al sector turístic amb un model basat en la cogestió, el diàleg i l'honradesa
21/01/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la vocació del Consell de “generar un marc de confiança” per al sector turístic amb un model basat en l’honradesa i el diàleg des del marc de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat.

El titular del Consell ha assenyalat la importància d'”oferir una Comunitat hospitalària, oberta i que desenvolupa l’activitat turística en condicions d’estabilitat”. Així, ha afirmat que, des del Consell, es garanteix “seguretat jurídica”.

Així s’ha expressat en el X Fòrum de Lideratge Turístic d’ Exceltur ‘El turisme: creant valor, construint futur’ on ha participat en el panell ‘Potenciant la imatge i la competitivitat regional del turisme a Espanya’.

En el fòrum, el president ha defensat que el turisme del futur ha de ser de qualitat i ha d’estar vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible, que impulsa Nacions Unides. En aquest sentit, Puig ha assenyalat que, “en els últims anys” s’està assentant el procés de desestacionalització que impulsa el Consell.

A més, ha apostat per desenvolupar la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que inclou l’estatut del municipi turístic, que ha sigut recentment aprovat, així com mesures de governança entre els actors públics i privats. “Continuarem amb la confiança en el bon fer dels protagonistes del sector, que són les empreses, i consolidant les bones relacions laborals”, ha assegurat.

Referent a això, l’expresident d’Exceltur i moderador del panell, José María González, ha considerat “modèlica” l’aposta del Consell per la cogestió i el diàleg amb el sector privat i ha definit a la Comunitat com la “primera” a comptar amb l’empresariat per a desenvolupar el seu model.

Durant l’acte, a més, el president ha subratllat que el sector turístic “continua consolidant-se” i ha assenyalat que en 2019 la Comunitat va aconseguir un “nou màxim històric”, amb quasi 30 milions de turistes, un 3% més que en 2018, segons les estimacions realitzades per la Generalitat.

Així mateix, d’acord amb les dades obtingudes de gener a novembre de 2019, van arribar al territori valencià 9,1 milions de turistes estrangers, un 3,8% més que en el mateix període de l’any anterior, en tant que Espanya el creixement de turistes internacionals va ser de l’1,2%.

Amb relació al turisme estranger també ha destacat que, segons les dades de gener a novembre, la despesa total va augmentar un 7,8%, enfront del 3% del conjunt estatal, és a dir, més del doble que a Espanya, xifra que va situar a més a la Comunitat com la segona amb major augment de la despesa total entre les turístiques.

Presència en Fitur

El president ha explicat des del pavelló valencià que la presència en la fira de Fitur, que s’inaugura el dimecres 22, té com a objectiu “presentar una oferta perquè els operadors tinguen la capacitat de poder triar la Comunitat Valenciana”.

En aquesta edició, segons ha afirmat, estan presents més de 250 empreses al costat dels estands de les diferents marques promocionals, entitats locals o patronats, que sumen les seues visions particulars a la imatge general de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =