25n
25N
25N

Puig destaca que en la societat valenciana hi està havent un "mínim rebuig" a les vacunes

El president insisteix que “vacunar-se és la millor eixida per a superar la pandèmia” i avisa que la desescalada serà “molt prudent”

Puig destaca que en la societat valenciana hi està havent un "mínim rebuig" a les vacunes

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha insistit aquest matí que “vacunar-se és la millor eixida per a superar la pandèmia” i ha destacat que en la societat valenciana està havent-hi un “mínim rebuig” a les vacunes.

Així s’ha referit el cap del Consell a la campanya de vacunació, anunciant que el “desig” és que “durant el mes de juny totes les persones majors de 80 anys estiguen vacunades. Això significarà que haurem salvat moltes vides, que és del que es tracta”.

Respecte al repartiment de vacunes, el president considera que “no hi ha cap guerra de distribució, volem que hi haja un repartiment, però és cert que d’entrada les comunitats autònomes amb una piràmide d’edat més envellida han tingut més vacunes, una cosa que em sembla raonable“. En aquest sentit, Puig ha recordat que “l’objectiu de país, compartit per nosaltres, és protegir els més vulnerables visquen on visquen”.

PREPARATS PER A LA VACUNACIÓ MASSIVA

El president de la Generalitat considera que “en aquests moments la Comunitat Valenciana està preparada per a la vacunació massiva” i afirma que “arribarem fins on puguem en funció a les vacunes que ens arriben”.

Puig ha reconegut que “els contratemps produïts per AstraZeneca i Janssen ens suposen una certa dificultat per a arribar a l’objectiu del mig milió de vacunes a la setmana” i ha insistit que “vacunar-se és la millor eixida per a superar la pandèmia i veiem com la societat valenciana ho està assumint i el rebuig a les vacunes és minoritari”.

En aquest sentit s’espera que prompte es tinguen totes les garanties sobre les vacunes de Janssen i es puguen ampliar els grups d’edat per a implementar a un ventall més ampli de població les dosis d’AstraZeneca.

DESESCALADA “MOLT PRUDENT”

Finalment, sobre les restriccions imposades per a frenar la Covid-19, ha recordat que “no volem fer restriccions per fer-les, les fem per a millorar la qualitat de vida i la salut de les persones”.

Així mateix, ha reconegut la voluntat d'”alçar les restriccions i tant de bo puguem fer-ho més prompte que tard”, destacant que “des de fa un mes som la comunitat autònoma amb la incidència acumulada més baixa d’Espanya, el resultat del treball ben fet per part del conjunt de la societat”.

Per això, Puig ha advocat per “continuar sent responsables en una desescalada que ha de produir-se, però que ha de ser molt prudent. Hem d’arribar a una normalitat al més prompte possible i per a això hem d’arribar amb el màxim possible de vacunes administrades”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria