25n
25N
25N

Puig destaca la "reculada" del virus: "El 87% dels municipis no registra casos en dues setmanes"

Puig destaca la "reculada" del virus: "El 87% dels municipis no registra casos en dues setmanes"
07/06/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest diumenge que els resultats de l’evolució de la pandèmia en la Comunitat Valenciana són “realment esperançadors” i revelen que el virus “va clarament en reculada”. De fet, ha destacat que el 87 per cent dels municipis no han registrat cap cas de coronavirus en les últimes dues setmanes.

Així ho ha indicat en la seua compareixença després de participar en la reunió del president del Govern, Pedro Sánchez, amb els presidents i les presidentes de les comunitats autònomes per a tractar la crisi del coronavirus.

El ‘president’ ha recalcat que “el virus no se n’ha anat”. “No ens relaxem”, ha demanat a la població. No obstant això, ha remarcat que aquesta setmana ha sigut “decisiva en l’evolució de la pandèmia en la Comunitat Valenciana”, amb la fase 2 en vigor en tot el territori. Es miraven les dades del virus “amb tota la prudència” i el resultat ha sigut “realment esperançador”, ha valorat.

Ximo Puig ha destacat que “hem tornat als carrers, al comerç, a les reunions socials” i a altres activitats i que “tot s’ha traduït en esperança i no rebrots”.

Segons el ‘president’, “els paràmetres” demostren que la “presència del virus va clarament en reculada” i, en aquest sentit, ha destacat que la Comunitat Valenciana ha estat cinc dies sense registrar morts, una circumstància “inèdita en tres mesos”.

També ha posat l’accent que en 470 municipis de la Comunitat Valenciana, el 87 per cent del total, no s’ha registrat cap mena de positiu en dues setmanes.

“PRÀCTICAMENT HA DESAPAREGUT” DE LES AIGÜES FECALS

Igualment, ha indicat que l’estudi que analitza la presència del virus en aigües residuals “mostra que el coronavirus pràcticament ha desaparegut”. És més, “la previsió és que durant la setmana vinent ja serà indetectable”, ha afirmat.

El ‘president’ també ha posat el focus en què l’índex bàsic de reproducció del virus, que assenyala els contagis secundaris per cada persona infectada, es troba entorn del 0,7, mentre que només el 0,9 per cent de les PCR donen positiu.

CANVI “RADICAL” Als HOSPITALS

En la mateixa línia, s’ha referit a la situació dels hospitals valencians, que ha canviat de manera “radical”. Ha explicat que hi ha 140 persones ingressades amb coronavirus en tota la regió, que ha arribat a tindre 2.200 hospitalitzats en la fase més dura de la pandèmia. També ha ressaltat que només hi ha 17 persones en les UCI, “una tercera part menys que fa una setmana”.

Així mateix, ha indicat que el nou estudi de seroprevalença mostra que el nombre de contagis en la Comunitat Valenciana ha sigut inferior a la meitat de la mitjana espanyola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − sis =