25n
25N
25N

Puig destaca que l'Agència Valenciana de la Innovació treballarà perquè la R+D+i aconseguisca una 'presència real' en tota la Comunitat

Puig destaca que l'Agència Valenciana de la Innovació treballarà perquè la R+D+i aconseguisca una 'presència real' en tota la Comunitat
24/11/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la futura Agència Valenciana de la Innovació que impulsa el Consell permetrà que la R+D+i aconseguisca tenir una “presència real” en tot el territori valencià que impregne la cadena de valor “de principi a fi”.

“No volem que el camp de coneixement es convertisca en una barrera que allunye les possibilitats d’unes comarques respecte d’unes altres”, ha afirmat el President, que ha assistit a la inauguració de la ‘Fira Destaca’ 2016 de Vila-real. Aquest certamen, que se celebra cada dos anys, està impulsat per la Càtedra d’Innovació Ceràmica ‘Ciutat de Vila-real’ de la Universitat Jaume I de Castelló i per l’Ajuntament de Vila-real.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha assenyalat que la Comunitat pateix “un dèficit de transferència tecnològica entre els diferents agents del sistema valencià d’innovació”, i ha advocat per superar aquest problema amb la finalitat de “transformar el model econòmic amb una aposta clara per la productivitat”.

Tal com ha explicat, l’Agència Valenciana de la Innovació sorgeix precisament “per a cobrir el dèficit d’articulació que existeix entre les empreses i el sector públic investigador”. En aquest sentit, aquest nou organisme “promourà que els centres de recerca resolguen problemes plantejats per les empreses i que les compres de les administracions públiques també siguen vehicles d’innovació”, ha assenyalat.

Així, Puig ha avançat que, durant els pròxims mesos, començaran a funcionar els primers programes vinculats amb l’Agència Valenciana de la Innovació, uns programes que s’articularan amb el treball que en aquest sentit ja està duent a terme l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

El cap del Consell també ha defensat la importància de la productivitat en les polítiques de l’Executiu valencià per a aconseguir, en l’àmbit social, “reduir l’atur i aconseguir un mercat de treball en el qual les ofertes d’ocupació es troben al nivell de formació que acumulen tant els joves com els treballadors i treballadores en general, que s’esforcen permanentment per preparar-se”.

D’altra banda, també ha incidit que una major productivitat contribuirà a “elevar els salaris, a aconseguir beneficis per a l’expansió de les empreses i al fet que es produïsca, finalment, la convergència del nivell de renda de la societat valenciana amb la mitjana espanyola”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =