25n
25N
25N

Ximo Puig: "Tan important com l'actuació del personal sanitari és el comportament de les persones quedant-se a casa"

El president i el president d’Emília Romaña, Stefano Bonaccini, coincideixen en una trobada per videoconferència en la importància de “mantindre l’exigència en les mesures de confinament”

Ximo Puig: "Tan important com l'actuació del personal sanitari és el comportament de les persones quedant-se a casa"
24/03/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit en la importància que la ciutadania “mostre una actitud responsable complint les recomanacions de les autoritats”. “Tan important com l’acció del personal sanitari contra el virus, ho és el comportament de la resta de les persones mantenint-se a casa”, ha afirmat el cap de l’Executiu valencià, qui ha afegit que totes les persones “han de cuidar-se tant a elles mateixes com al seu entorn”.

El màxim responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions després de les reunions per videoconferència que ha mantingut aquest dimarts: una amb el president de la regió italiana d’Emília Romaña, Stefano Bonaccini, i una altra amb els portaveus dels grups parlamentaris de les Corts, als qui ha agraït el seu suport per a superar la situació d’emergència sanitària.

El president de la Generalitat ha explicat que la trobada amb el dirigent italià ha servit per a efectuar un “intercanvi d’informació” i “realitzar una anàlisi conjunta” de diversos aspectes sobre l’evolució de la pandèmia de coronavirus.

Així, el cap del Consell ha valorat la informació aportada per Bonaccini, president de la segona regió més afectada en contagis i nombre de morts a Itàlia, qui, segons Puig, li ha traslladat com a aspecte d'”importància fonamental” el fet de “mantindre l’exigència en les mesures de confinament”.

Protecció del personal sanitari

Un altre dels aspectes abordats en la reunió ha sigut la importància de protegir al personal sanitari i sociosanitari, entorn dels quals, segons Puig, “cal establir un cordó” i, per això, ha assegurat, el Govern valencià realitza un “esforç prioritari” per a aconseguir el material necessari per a aquests treballadors i treballadores.

A més, el cap del Consell ha remarcat que des de la Generalitat “també s’estan desplegant recursos extra tant de personal com de llits de reforç” per a garantir la millor atenció sanitària davant aquesta situació de crisi.

Abordatge de la postemergència

L’etapa posterior a la crisi sanitària ha sigut un altre dels punts revisats per tots dos mandataris regionals. Així, segons el president de la Generalitat, han coincidit en “la necessitat de sumar esforços per a treballar de manera coordinada en la reclamació d’un Pla Marshall europeu”.

“Tots dos compartim la necessitat d’una actuació especial per a la revitalització econòmica d’Europa”, ha afirmat Puig, qui ha sostingut que hi ha hagut plena coincidència en què la Unió Europea “ha de conscienciar-se de la gran mobilització de recursos que ha d’activar-se per a ajudar a les empreses, autònoms i els treballadors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 12 =