caixa popular

Puig destaca la convivència en el Sexenni de Morella

Puig destaca la convivència en el Sexenni de Morella
27/08/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a l’Anunci del 54 Sexenni de Morella, que ha descrit com un dels “grans esdeveniments” de la Comunitat Valenciana a més d’un vot per la cohesió i convivència de la ciutadania.

“Durant un any es viu ací una situació molt especial de convivència”, ha recalcat el cap del Consell, en assenyalar que els diferents gremis de la localitat s’alternen per a adornar els carrers de la localitat durant el període que comença ara.

foto_2_pregonL’Anunci té lloc l’any previ al Sexenni, una celebració en la qual cada sis anys els morellans renoven el seu vot a la Mare de Déu per acabar amb la pesta que patia la localitat fa més de tres segles.

Puig ha afirmat que “hui tenim altres pestes, que tenen a veure amb la desigualtat, amb la pobresa, també amb la factura social, amb el fanatisme, amb el terrorisme… tot el que significa la ruptura de la convivència”.

Així, segons el cap del Consell aquesta festa “té a veure amb uns valors determinats, com la coherència, la cohesió, i la lluita contra aqueixes noves pestes”.

Per això, ha afegit que és “molt positiu que els pobles es junten i tinguen una ambició col·lectiva com la que té la gent de Morella”.

A més, ha convidat a tots els valencians i visitants d’altres comunitats autònomes a sumar-se a les celebracions.

En l’Anunci també han estat presents el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, a més de les autoritats locals.

Per la seua banda, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat el desig dels morellans de gaudir les seues festes amb milers de visitants “per a compartir la diversió, l’alegria, la convivència, que al final és sinònim de la festa”.

Ha recordat, a més, que el Sexenni, que juntament amb l’Anunci és bé d’Interès Cultural i Festa d’Imterès Turístic Nacional, és un “punt d’inflexió” en la vida social de Morella, ja que, a més de les festes d’agost, es desenvoluparà durant els pròxims mesos un programa d’activitats culturals.

Batalla de confeti

Aquesta vesprada, el president participarà en la desfilada dels participants de les festes i en la desfilada de carrosses.

Durant aquesta, es llançaran 60 tones de confeti per a celebrar el Anunci del 54 Sexenni de Morella.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats