25n
25N
25N

Puig destaca el nou diccionari de la Acadèmia com una "obra cabdal" que culmina un període allunyat d'enfrontaments per la llengua

Puig destaca el nou diccionari de la Acadèmia com una "obra cabdal" que culmina un període allunyat d'enfrontaments per la llengua
30/09/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a la presentació del nou diccionari normatiu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), que ha definit com una “obra cabdal”, amb la qual es culmina un període en el qual la societat “deixarà arrere qualsevol enfrontament inútil a causa de la llengua patrimonial de tots els valencians i valencianes”.

Puig ha remarcat el “bon treball” de l’AVL i ha posat l’accent que, amb la publicació dels dos nous toms que conformen el diccionari, “s’ha retornat a la societat, en forma d’obres i productes útils, els recursos que Les Corts Valencianes han posat a la disposició de l’Acadèmia, a través dels pressupostos anuals”.

D’altra banda, el President de la Generalitat ha insistit que aquesta institució explicarà “ara i sempre amb el respecte” del Consell, alhora que ha manifestat l”absoluta voluntat” de preservar la independència d’aquesta institució.

El cap del Consell, a més, ha destacat que aquest diccionari ofereix ajuda, més enllà de les professions i del lloc de procedència. “El nou diccionari, també en la seua versió digital, ja s’ha convertit en un instrument auxiliar de gran ajuda per a la població en general, més enllà de les pròpies fronteres de la Comunitat Valenciana”, ha afirmat el President.

El diccionari normatiu valencià arreplega un total de 93.000 vocables, dels quals aproximadament 8.000 apareixen per primera vegada publicats en un diccionari. Tal com ha assenyalat el President de l’AVL, Ramón Ferrer, totes elles són “paraules genuïnes i d’ús habitual” que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha incorporat per a “posar-les en valor”.

En aquest sentit, Puig ha definit el diccionari com un “tresor que arreplega les joies d’una llengua”, ja que, com ha explicat, arreplega una gran quantitat de paraules que s’expressen diàriament. “El nou diccionari és un reflex de les paraules vives i de les quals ja no són tan corrents”, ha assenyalat Puig.

El centre especial d’ocupació del IVAS ha participat, a través de la seua àrea de manipulat industrial, en l’embalatge dels exemplars del nou diccionari normatiu valencià de l’AVL. Aquestes tasques han consistit en retractilar, encaixar i paletizar aquest material.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 9 =

museo prehistoria
museo prehistoria