25n
25N
25N

Ximo Puig: "La convivència només serà possible a través d'un diàleg que garantisca la singularitat dels territoris i la igualtat entre ciutadans"

El President de la Generalitat celebra que “per fi hi ha legislatura, per fi hi ha Govern i per fi s’estan començant a aplicar polítiques fonamentals per a la vida dels ciutadans”

Ximo Puig: "La convivència només serà possible a través d'un diàleg que garantisca la singularitat dels territoris i la igualtat entre ciutadans"
15/02/2020 -

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que “la convivència i la cohesió social només seran possibles a través d’un vertader diàleg que busque fórmules per a garantir la singularitat dels territoris i la igualtat entre els ciutadans i ciutadanes”. Així ho ha considerat el president en declaracions als mitjans abans del començament de la reunió del Comité Federal del PSOE, celebrada hui a Madrid, on ha manifestat el suport dels socialistes valencians a l’aposta del Govern de Pedro Sánchez pel diàleg i ha afegit que “per descomptat que cal dialogar amb Catalunya, però també amb el conjunt de les comunitats autònomes”.

“El problema territorial d’Espanya no és sol Catalunya”, ha recordat el president, que ha afegit que “el problema valencià també existeix”. “Tenim infrafinançament, infrainversió i un deute històric gran, al que se suma el dúmping fiscal d’altres comunitats, com la de Madrid, que significa que empreses i persones es residencien en altres llocs amb uns avantatges fiscals que nosaltres no podem donar-los en estar infrafinançats”.

Per això, s’ha mostrat a favor d’una visió més àmplia de la cohesió territorial que passe, entre altres coses, per “solucionar d’una vegada per sempre el finançament autonòmic per a garantir l’Estat social i buscar les fórmules de cohesió”. Per al dirigent socialista, “el diàleg dins de la llei és l’única cosa possible”, per la qual cosa ha considerat que “ara s’estan fent les coses de manera assenyada a través d’un diàleg que és complicat, que és complex, però que és l’única via possible”.

“Singularitat dels territoris i igualtat entre ciutadans: aqueix és el projecte”, ha afirmat Puig, que ha destacat la importància d’aquest primer Comité Federal del partit per a analitzar l’inici de legislatura. En aquest sentit, ha celebrat que “per fi hi ha legislatura, per fi hi ha Govern i per fi s’estan començant a aplicar polítiques fonamentals per a la vida dels ciutadans i ciutadanes”.

El secretari general dels socialistes valencians ha subratllat que, amb aquesta nova estabilida política, per fi “es pot dur a terme una acció política coordinada”. “El PSOE té una gran responsabilitat: té Governs autonòmics, municipals, la responsabilitat del Govern d’Espanya… i hem de ser capaços de fer efectiva i positiva tota aqueixa confiança que el poble espanyol ha depositat en nosaltres”, ha manifestat Puig, que ha assegurat que els socialistes treballen i treballaran “des de la cohesió social, més enllà d’aquestes batalles absurdes que es plantegen per part de la dreta, que no és que s’haja tirat a la muntanya, sinó que sembla que s’haja instal·lat en la muntanya”.

AGRICULTURA

Quant a les manifestacions del sector agrari que van tindre lloc ahir, ha considerat necessari “repensar exactament el paper del sector primari, que és fonamental, així com repensar la PAC i repensar què podem fer des de les administracions per a garantir al sector unes condicions de vida dignes”

“A nivell internacional, el que demanem és reciprocitat per a tots els països, sobretot en les mesures fitosanitàries i també en les condicions socials”, ha afirmat Puig, que ha afegit que l’objectiu a aconseguir “és la modernització del camp amb una corresponsabilitat entre les institucions, les cooperatives, les empreses…”

Per a això, el president ha apel·lat a la responsabilitat per a “no fer demagògia i no enfrontar entre si a productors i distribuïdors” i ha anomenat a l’acció coordinada per a fer front a un problema que “no és nou, sinó crònic”. “Tothom està en aquests moments cridat a col·laborar, a cooperar per a modernitzar el camp i que de debò servisca com un fre a la despoblació”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

caixaontinyent
paterna