caixa popular

Puig destaca el compromís de la Generalitat amb el dret a un habitatge digne

Puig destaca el compromís de la Generalitat amb el dret a un habitatge digne
29/09/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat el ferm compromís de la Generalitat amb el “dret a un habitatge digne” i ha destacat el treball que desenvolupa el Consell per a impulsar l’habitatge protegit a la Comunitat.

El cap del Consell, acompanyat per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat els habitatges protegits oficials (VPO) que l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) té en la localitat de Pego.

Puig ha destacat la importància que ha tingut la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de Pego per a facilitar la signatura dels primers contractes de venda i lloguer amb opció a compra de sis dels 11 habitatges protegits que tenia disponibles a Pego i que ha impulsat la Conselleria d’Habitatge.

“Hem treballat conjuntament per a posar en valor el patrimoni a través d’una línia d’actuació molt clara: ajudar a totes les persones que tenen dret a un habitatge, perquè eixa és la nostra voluntat política”, ha explicat sobre aquest tema.

A més d’agrair al consistori de Pego la seua gestió, Puig també ha reconegut la labor desenvolupada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori a través de la Llei de Funció Social de l’Habitatge i de la resta de polítiques desenvolupades per a garantir aquest dret.

“Ara hi ha més famílies amb un habitatge digne i de qualitat”, ha manifestat Puig, qui ha insistit que la voluntat de la Generalitat és seguir treballant en la reparació i la rehabilitació del parc públic d’habitatges de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d’avançar així en l’objectiu que marca la Llei de Funció Social de l’Habitatge.

Per la seua banda, la consellera María José Salvador ha destacat que les mesures del Consell estan donant un impuls “real i efectiu” a l’habitatge protegit a la Comunitat, i ha destacat de nou la col·laboració entre institucions perquè la signatura d’aquests contractes “siga una realitat”. Aquesta col·laboració s’ha traduït en diverses reunions per a valorar i canalitzar la potencial demanda dels immobles i també en xarrades per a explicar als veïns els avantatges d’aquesta modalitat d’accés.

Des de la seua construcció el desembre de 2010, les 11 VPO de Pego romanien buides. Davant aquesta situació, el nou el Consell va decidir adoptar mesures per a fer aquests immobles més accessibles i va optar per la modificació del règim d’ús dels habitatges, passant a oferir-les també en règim lloguer amb opció a compra i no únicament en venda.

De moment, ja s’ha signat un contracte de compravenda i altres cinc de lloguer amb opció a compra, la qual cosa suposa que s’ha mobilitzat més del 50% dels habitatges que estaven buides des de 2010.

Visita institucional

Amb anterioritat a aquesta visita, el cap del Consell ha realitzat una visita institucional a l’Ajuntament de Pego, on ha mantingut una trobada amb els membres de la corporació municipal i ha signat en el llibre d’honor de la localitat.

Puig ha assegurat que aquesta localitat representa “una peça central del patrimoni dels valencians i valencianes” i ha insistit que “a través del treball conjunt entre l’Ajuntament i la Generalitat” aconseguiran “un Pego millor, que es convertisca en exemple d’una societat socialment avançada amb oportunitats per a tots”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris