25n
25N
25N

Puig descarta flexibilitzar les restriccions perquè la Comunitat Valenciana "no està en un bon moment"

”A pesar que les dades són més positives, continua havent-hi una gran pressió hospitalària i milers de contagis”, afirma el president

Puig descarta flexibilitzar les restriccions perquè la Comunitat Valenciana "no està en un bon moment"
07/02/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat flexibilitzar les restriccions vigents en la Comunitat a causa de la pandèmia de coronavirus i ha recalcat que “no estem en un bon moment” encara que sí “millor” que abans. “No ho veig”, ha reconegut.

Així s’ha manifestat Puig aquest diumenge a preguntes dels mitjans de comunicació abans de presidir de manera telemàtica la Comissió Executiva Nacional (CEN) del PSPV. No obstant això, el president ha advocat per analitzar “seriosament” la situació de la pandèmia encara que ha afirmat que la Comunitat “no està en situació” de flexibilitzar les restriccions.

Sobre aquest assumpte, Puig ha afirmat que “a pesar que les dades són més positives, continua havent-hi una gran pressió hospitalària i milers de contagis”. “Estem millor que estàvem, però no estem en un bon moment”, ha valorat.

El cap del Consell ha incidit en què el més pertinent és “consolidar la posició” de la Comunitat perquè “en unes setmanes estiguem en disposició de mirar cap al futur amb major esperança”.

En aquest sentit, ha insistit que ara “més que mai és el moment de no abaixar els braços” i de romandre “absolutament persuadits que estem en el camí correcte” i ha valorat el “grandíssim” esforç de la societat valenciana. “Per a superar la pandèmia, hem de persistir, no afluixar en absolut i no relaxar-nos”, ha asseverat.

D’altra banda, Puig ha mostrat la seua preocupació per les festes il·legals dissoltes en les últimes hores i ha remarcat la necessitat que “ningú actue irresponsablement” perquè “sabem del cansament, però ara estem més prop de superar la pandèmia i, en concret, aquesta tercera ona”. “Eixa és la realitat”, ha subratllat.

“La immensa majoria de la societat valenciana té un comportament extraordinari i ha restringit les seues relacions socials, que és la base de la situació d’aquest moment en el qual necessitem restringir la mobilitat, les relacions socials i els contagis”, ha assegurat.

“Continuem així, perquè en unes setmanes anirà a millor, però si continuem sent persistents en aquest moment”, ha afegit.

TANCAMENT PERIMETRAL

Sobre el segon cap de setmana de tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants, Puig ha destacat que, si bé encara no compta amb les dades definitives, “sembla que es consolida la posició de responsabilitat de la ciutadania” i ha assegurat que la mobilitat “ha disminuït més enllà del 50% en termes generals”.

“L’objectiu és que hi haja la menor mobilitat possible”, ha subratllat. “Eixa és una actitud que ens permetrà parlar després de resultats positius en la lluita contra la pandèmia”, ha agregat.

Per contra, ha lamentat que “sempre hi ha persones que no actuen en consciència” i ha indicat que s’ha succeït “algun comportament incívic en les últimes hores”. No obstant això, ha detallat que aquestes actituds “són molt minoritàries” i ha reiterat que “la immensa majoria de la societat valenciana està absolutament alineada en la posició que junts superarem la pandèmia”.

VACUNACIÓ

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que durant tot el mes de febrer el “fonamental” és vacunar contra la Covid-19 als grups prioritaris i ha subratllat que el procés de vacunació massiva “no s’iniciarà de manera immediata” perquè “encara no hi ha suficients dosis”.

“Rebrem més de 60.000 vacunes de les diferents farmacèutiques i entrem ja en el procés de finalitzar amb l’objectiu que a meitat de mes tinguem vacunades a les persones de major risc, sobretot a les residències, i després als professionals sanitaris”, ha asseverat.

Sobre aquest tema, ha indicat que la vacunació massiva “no s’iniciarà de manera immediata” perquè “encara no tenim vacunes suficients” i ha insistit que el “fonamental” és “atendre els grups prioritaris”.

“Tenim unes setmanes per a visualitzar bé la logística adequada per a la vacunació massiva en els diferents àmbits de la Comunitat Valenciana”, ha apuntat, al mateix temps que ha remarcat que “hem de ser conscients que cada vacuna té una logística determinada, unes necessitats determinades orientades al nivell de fred que les ha d’acompanyar, a la seua pròpia portabilitat, i això genera diferents problemes”.

“No és fàcil ni és exactament igual a la vacunació de la grip. La vacunació massiva haurà d’atendre aquesta logística determinada”, ha reconegut.

En aquesta línia, ha garantit que la Generalitat “escoltarà totes les peticions” que “ja estan arribant” de “multitud” d’entitats que volen col·laborar en la vacunació i, “sobretot”, de les empreses, que “seran molt importants perquè quan tinguem les vacunes s’inoculen el més ràpid possible”.

Preguntat pel fet que la vacuna d’AstraZeneca no s’administre a majors de 55 anys a Espanya, Puig ha afirmat que és una qüestió que analitza del comité de vacunació. “Ahir vam tindre una reunió i ja es va començar a parlar d’això, però encara tenim moltes persones menors de 55 anys que estan en els grups de professionals que cal vacunar, com a residències, sanitaris i professionals de tot aquest àmbit sanitari”, ha postil·lat.

“Cal combinar vacunes i grups de vacunació amb els segments adequats, però el fonamental és que hi haja claredat, transparència i una legitimitat d’origen, que és que cal vacunar a aquells que tenen més dificultat”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =