caixa popular

Puig afirma que "en principi" no avançarà les autonòmiques però és una possibilitat que existeix

Puig afirma que "en principi" no avançarà les autonòmiques però és una possibilitat que existeix
15/02/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest divendres que “en principi” manté la data de convocatòria de les eleccions autonòmiques per al 26 de maig, encara que el seu avançament és “una legítima possibilitat” que té i que adoptaria “sempre” en funció dels interessos generals dels valencians.

Sobre aquest tema, abans d’inaugurar a València una jornada sobre els resultats del primer programa multicèntric d’Espanya per a previndre la mort sobtada entre adolescents, Puig ha aclarit, a preguntes dels periodistes, després de l’anunci de Pedro Sánchez de convocar les generals per al 28 d’abril, que el que ell vol és que es produïsca un debat “seré” sobre “els problemes reals” de la Comunitat Valenciana i que no servisca perquè les dretes “tapen les seues vergonyes amb una guerra de banderes”.

En eixe sentit, ha assenyalat que encara que tenen la possibilitat de dissoldre “en aquests moments no està en el camp de la possibilitat”, encara que és “evident” que mentre dispose d’eixa prerrogativa “si estimem que és el millor per a la Comunitat Valenciana així es farà”. En qualsevol cas, ha recalcat: “les eleccions no s’anuncien que se’n van a convocar, quan es convoquen es convoquen”.

Puig ha explicat que vol “un debat seré” sobre la política nacional però també l’autonòmica “més enllà dels elements contaminants” perquè “el que no és raonable és que es vullga tapar les vergonyes de corrupció de les dretes amb banderes” i “no existisca el debat real del que necessita la Comunitat Valenciana”. “No es pot ocultar per una guerra de banderes el que ha sigut aquest govern de cohesió i d’avanç social i d’acord”, ha subratllat.

D’altra banda, ha apuntat que la coincidència de les eleccions generals amb el pont a València per la festivitat de Sant Vicent –que cau el dilluns 29 d’abril– pot influir però ha mostrat la seua confiança en què no afecte la participació perquè el que es juga Espanya és aquests moments és “molt important”: “mirar cap a avant amb un govern de progrés, obert i que intenta solucionar problemes o tornar al passat, que ja sabem els resultats que ha donat”.

En aquesta línia, ha recordat que el passat tant a la Comunitat Valenciana com a Espanya està “relacionat amb un Govern que va portar corrupció i retallades socials”. “Els espanyols no volen mirar arrere sinó cap a davant com els valencians”, ha apuntat.

CIMERA BILATERAL

Així mateix, ha confiat que aquest avançament electoral no influïsca en la cimera bilateral, prevista inicialment per al 21 de febrer, perquè “encara no s’ha produït la dissolució i el Govern manté la seua vigència”.

Puig ha comentat que Sánchez ha explicat “amb claredat” el trajecte del seu Govern que “ha avançat en la política social” i en la relació amb les comunitats autònomes i sobre aquest tema ha recalcat “el canvi de posició” d’un Govern que sí ha entès l’Estat autonòmic i que ha propiciat “una millor relació” amb la Comunitat Valenciana.

Puig ha apuntat que aquesta “complicitat” s’ha traduït en “els millors” pressupostos generals de l’Estat “en dècades”, però que “desgraciadament” gràcies a “l’aliança” entre independentistes, el PP i Cs han decaigut.

Amb tot, ha assenyalat que el Consell “no va a modificar cap pla” però és “evident” que per aquest acord s’han perdut 1.400 milions i més de 5.000 llocs de treballs nous només en les obres noves que se n’anaven a escometre i suposa “una aturada per a la Comunitat Valenciana” que “ho han provocat per l’interés partidista i per no pensar que es pot defendre, amb total legitimitat, idees ben diferents però al mateix temps pensar en l’interés general”. “Però no s’ha pensant en l’interés general i ha portat a aquest paró”, ha postil·lat.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − huit =