25n
25N
25N

Puig demana "serenitat" i creu que les decisions han de defensar "l'interés general i seguretat sanitària"

Insisteix en la “unitat d’acció” com a resposta i en què “la idea, hui dia, és que no hi haja cap mena de restricció en Falles”

Puig demana "serenitat" i creu que les decisions han de defensar "l'interés general i seguretat sanitària"
04/03/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimecres després de conéixer-se la defunció d’un home amb coronavirus el 13 de febrer a València que la resposta que mereix aquesta situació ha de basar-se “en la unitat d’acció” de totes les comunitats, “la racionalitat i la serenitat” i la confiança en els professionals sanitaris.

A partir d’ací, sobre la celebració d’esdeveniments esportius que puguen suposar l’arribada d’aficionats de zones de risc, ha assenyalat que “cal prendre les decisions que siguen millors per a defensar l’interés general i, sobretot, la seguretat sanitària”.

Així s’ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans després de mantindre en el Palau de la Generalitat una reunió amb els portaveus dels sis grups parlamentaris de les Corts per a abordar la situació generada pel coronavirus en la Comunitat Valenciana, en les quals ha puntualitzat que qualsevol informació sobre la “simptomatologia i l’epidemiologia” l’han de donar els responsables sanitaris.

“Hem d’actuar amb màxima prudència, jo confie absolutament en els responsables de la sanitat pública valenciana, tenim una sanitat pública extraordinària i ells donaran tota la informació”, ha dit. Ara com ara, ha indicat en qualsevol cas, el que saben és que en aqueixa investigació de casos de pneumònies greus detectades en la Comunitat “s’ha vist que aquesta persona, desgraciadament morta, tenia aqueix contagi -amb Covid-19- però no hi ha cap causalitat que se sàpia en aquests moments”.

És una qüestió que, segons ha incidit, “han de dir i investigar els científics i el personal mèdic”. El ‘president’ ha admés que aquesta és “una malaltia amb una gran facilitat de contagi, però també amb una levitat major que unes altres que conviuen amb nosaltres quotidianament”.

“La por és lliure i certament estem molt preocupats tots, però cal situar aqueixa preocupació en el context del que és efectivament aquesta malaltia”, ha dit, al mateix temps que ha reclamat la unitat d’acció de tots els actors per a donar-li resposta.

Preguntat sobre la celebració d’esdeveniments esportius com els que enfrontaran al València CF amb l’Atalanta i al València Basket amb l’Armani Milà després que el Ministeri de Sanitat haja recomanat que es juguen a porta tancada, Puig ha indicat que no especularà fins que hi haja una decisió definitiva “que ha de ser acordada amb el conjunt de les comunitats i el Ministeri”.

El València Basket ha informat en un comunicat que jugarà amb la presència de públic local. “Cal prendre les decisions que siguen les millors per a defensar l’interés general i, sobretot, la seguretat sanitària”, ha dit.

Respecte a si podrien realitzar-se algunes restriccions de cara a les Falles per la presència que s’espera de turistes italians, ha indicat que “la idea, hui dia, és que no hi haja cap mena de restricció en les Falles” i així s’ha expressat “amb total claredat en aquest temps”.

“Tenim molts visitants italians que els desitgem tindre en el futur perquè tampoc es tracta d’intentar posar cap frontera. La veritat és que cal prendre totes les mesures de prudència tant des de l’origen, des d’Itàlia, com ací en la mesura que puga haver-hi algun tipus de contacte, però les mesures han de ser acordades, el més consensuades possible, tindre un àmbit d’Espanya i que tingueren un impacte clarament europeu perquè és l’única manera de ser eficaces en la lluita contra una malaltia de la qual sabem encara massa poc”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + quinze =