Puig demana la col·laboració del sector per defensar l'agricultura mediterrània davant Europa en la nova PAC

Puig demana la col·laboració del sector per defensar l'agricultura mediterrània davant Europa en la nova PAC
12/05/2017 -

– El President reitera el suport de la Generalitat al camp valencià i aposta per la internacionalització per conseguir una agricultura “viable i productiva”

-Aposta pel cooperativisme com a font de “rendiment i garanties de futur” als agricultors valencians

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha sol·licitat al sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana que treballe conjuntament amb el Consell per defensar l’agricultura mediterrània i aconseguir situar-la “en la mirada d’Europa, com es mereix”, de cara a la nova Política Agrícola Comú que s’implantarà a partir de l’any 2020.

Puig ha inaugurat la nova planta de Liquimed, empresa perteneixent al grup Coarval, una cooperativa valenciana de suministres agrícoles de segon grau. Allí ha reiterat el suport de la Generalitat al camp valencià, i ha incidit que aquest sector “va a tindre sempre futur”, atés que cada vegada es van a demandar més productes de major qualitat i, amb això, la capacitat de compra de la producció valenciana va a augmentar a nivell mundial.

“Fem uns productes agroalimentaris de primera qualitat”, ha assegurat el cap del Consell, qui ha agregat que el repte està en internacionalitzar i comercialitzar el sector adequadament per obtindre els retorns necessaris que permeten una agricultura “absolutament viable i productiva”.

En aquest sentit, ha recordat que el principal problema de l’economia valenciana és “la diferència de productivitat respecte als països més avançats d’Europa”. Es tracta d’una qüestió que, per al cap del Consell, ha de suplir-se “amb major nivell de tecnologia, més innovació i més qualitat”, perquè és l’única manera de garantir el futur del sector i aconseguir que augmenten tant les rendes en l’agricultura valenciana com els salaris.

Així mateix, Puig ha fet referència a una “nova mentalitat” al sector del cooperativisme valencià que, com ha explicat, “està donant rendiment i garanties de futur per aquelles persones que volen de veritat dedicar-se a l’agricultura”. “Hem de fer un gran esforç entre tots per rejovenir el camp – ha dit – però, per això, s’ha de donar expectatives de futur als joves”.

El cap del Consell ha realitzat una visita per les instal·lacions de la nova planta de Liquimed, que estarà destinada a la fabricació i envassament de fertilitzants sòlids, acompanyat pel president del grup Coarval i per l’alcaldessa de Picassent, Conxa García. Durant el recorregut, ha pogut comprovar el funcionament d’aquesta empresa que inicialment es dedicava a la fabricació i comercialització de fertilitzants líquids.

Prèviament, el President també ha visitat l’Ajuntament d’aquesta localitat, on ha signat al llibre d’honor i ha assegurat que Picassent “representa el treball, l’esforç, la innovació i les ganes de tindre futur i esperança”. Així mateix, ha assegurat que el Govern valencià continuarà col·laborant amb el municipi per aconseguir “una societat més oberta”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 20 =

jornadas gastronomicas el puig
semana santa de torrent 2019