caixa popular

Puig defineix l'Agència Valenciana de la Innovació com un projecte fruit del consens 'per a diverses legislatures'

Puig defineix l'Agència Valenciana de la Innovació com un projecte fruit del consens 'per a diverses legislatures'
01/08/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) és un projecte “concebut des de la cogestió entre empresaris, sindicats, agents innovadors i actors del món de la innovació” i “solidificat en un acord parlamentari que han subscrit quatre grups parlamentaris”, amb una “tirada d’estabilitat en el futur”. “Es tracta que siga un instrument per a diverses legislatures” perquè l’objectiu de canviar el model econòmic “no es pot lligar a una legislatura”.

El cap del Consell ha participat a Alacant en la presa de possessió del nou vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche, de qui ha recordat que “ja va participar en la primera generació de polítiques industrials que es van fer en els 90”.

En aquest sentit, ha recordat la creació en aquella dècada de la xarxa d’instituts tecnològics, amb els quals la nova AVI va a col·laborar. Així, Puig ha incidit en la necessitat de “sumar sinergies” entre institucions com els propis instituts tecnològics, l’Ivace, l’IVF, les universitats, o iniciatives privades del món de la innovació. “Tenim diferents instruments que cal coordinar”, ha manifestat, al mateix temps que ha instat a posar en moviment “aquest gran ecosistema de la innovació” per a “fer-ho treballar en l’adreça de la transformació del model econòmic”.

En l’acte, el president ha explicat que l’AVI té “una vocació clara d’irradiar innovació a tots els sectors de l’economia, fins a l’última empresa de la Comunitat”. Amb un plantejament que ha qualificat de “democratitzador”, ha destacat que seran les mateixes empreses les que decidisquen la seua forma de col·laboració. “No es tracta de fer dirigisme, sinó de cogestionar i coparticipar”, ha incidit Puig.

El cap de l’Executiu valencià ha destacat la necessitat de tenir nous instruments per a “passar de l’economia especulativa a l’economia productiva i del coneixement” i ha situat a l’AVI dins d’una “nova generació d’agències públiques”, lligades a la nova economia, més descentralitzades i amb diversos actors vinculats al projecte.

El pressupost de l’exercici 2017 per a l’agència serà de 28 milions d’euros, com es va aprovar en el ple del Consell del 28 de juliol i es preveu un increment pressupostari gradual de manera que en 2020 es puguen aconseguir els 150 milions. Respecte a la seu de l’AVI, s’instal·larà en l’edifici del Prop en la ciutat d’Alacant, a la qual Puig ha qualificat de una “terra de profundes arrels innovadores, que mereixia que tinguera aquesta capitalitat en la innovació valenciana”.

Per la seua banda, Andrés García Reche, ha destacat que amb l’engegada de l’Agència Valenciana de la Innovació la Comunitat Valenciana serà “la primera a Espanya que engegarà una institució que s’ocuparà del sistema d’innovació en el seu conjunt”. El vicepresident executiu ha manifestat que l’objectiu d’AVI és “generar i afegir innovació i coneixement al teixit productiu”, ja que, tal com ha explicat “la producció científica espanyola està ben situada”, però els indicadors mostren que aquesta “no arriba al sistema productiu”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats