25n
25N
25N

Puig defensa seguir en Fase 2: "Ser prudents ara és més garantia d'activitat econòmica en una

S’obrirà un diàleg amb els sectors empresarials i socials de cara a les mesures que es poden implementar en Fase 3

Puig defensa seguir en Fase 2: "Ser prudents ara és més garantia d'activitat econòmica en una
04/06/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defensat aquest dijous que la Comunitat seguisca una segona setmana en la Fase 2 de la desescalada perquè aqueixa prudència és un actiu per a la recuperació econòmica, especialment de sectors com el turisme: “Ser prudents ara és tindre més garanties d’activitat econòmica amb més potència en una setmana”.
Així s’ha pronunciat el ‘president’ en ser preguntat sobre per què no s’ha sol·licitat el passe a la Fase 3 dilluns que ve en el webinar ‘Nous temps, noves oportunitats. Vies per a la recuperació post COVID’ organitzat per El Periódico Mediterrani.

Sobre aquest tema, ha recordat que des d’un primer moment les fases estaven planejades per a 14 dies i s’està assumint aqueix plantejament, i a més la setmana passada hi ha hagut rebrots en alguns punts d’Espanya i això “genera inseguretat”.

Per això, malgrat que a la Comunitat Valenciana li ha anat “molt bé” aquesta setmana i s’ha aconseguit “una contenció clara i directa de la pandèmia”, ha advocat per esperar una setmana més per a tindre “molta més potència” en canviar de fase.

Puig sí ha puntualitzat que la seua opinió és “totalment favorable” respecte a la mobilitat interprovincial ja que tota la regió està en la mateixa fase i així ho ha traslladat al Ministeri de Sanitat, a qui reclama que almenys es permeta accedir a segones residències situades en una altra província valenciana.

En tot cas, ha afirmat que és qüestió d’una setmana, ja que si no és la pròxima, serà a l’altra una vegada s’aconseguisca la Fase 3.

Respecte a aqueixa tercera fase, en la qual les autonomies tindran major capacitat de decisió, ha assenyalat de cara a les mesures que es puguen implementar que s’obrirà un diàleg amb els sectors empresarials i socials.

“Ens va bé aquesta setmana que ve de preparació”, ha dit, de les accions que es podran implementar. Ha assenyalat, per exemple, que ell ja va demanar la setmana passada considerar les fires de mostres com a centres comercials i que si aquests poden obrir amb limitacions, aquelles també ho facen.

SUBMINISTRAMENTS LLESTOS DAVANT POSSIBLES REBROTS

D’altra banda, Puig ha indicat que tots els indicadors mostren que s’està contenint la pandèmia en la Comunitat i ara és el moment de preparar-se davant eventuals rebrots des del punt de vista dels subministraments.

“En aquests moments estem molt més preparats del que estàvem en el seu moment”, ha assegurat, amb tres magatzems estratègics amb material. Les importacions es mantindran, ha dit, encara que cada vegada cobrarà major protagonisme l’aportació de la indústria interna.

Preguntat sobre les llistes d’espera en patologies no Covid que deixa aquesta crisi sanitària, ha assenyalat que cal començar amb la normalització i ha remarcat en aquest punt que els 6.000 professionals sanitaris contractats es mantindran “com a mínim fins a cap d’any i fins i tot aniran molt més allà”.

Respecte a la gestió de les residències, ha destacat el treball dels professionals i ha assenyalat que “sí que cal fer reformes, però cal fer-les el més consensuadament possible i tenint en compte la diversitat”.

En l’àmbit educatiu, ha assenyalat que el plantejament és “intentar tornar a una classe el més normalitzada possible amb totes les garanties de salut i seguretat” per a tots. Abans de finalitzar juny, ha dit, “hi haurà ja uns criteris clars” sobre la volta al col·le al setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =