25n
25N
25N

Puig defensa la resposta "moderada i amb contundència" i retrau la falta de sentit d'Estat al PP

Puig defensa la resposta "moderada i amb contundència" i retrau la falta de sentit d'Estat al PP
05/03/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defensat la resposta del Consell davant el repte del coronavirus, que està sent “moderada, serena i amb contundència”, al mateix temps que ha criticat la falta de sentit d’Estat de la líder del PPCV, Isabel Bonig, després que aquesta l’haja acusat de mentir als portaveus en la reunió d’aquest dimecres amb els síndics en assegurar-los que no hi havia nous casos, que es van anunciar a la vesprada.

Tant Puig com Bonig han començat la sessió de control en Les Corts mostrant les seues condolences a les famílies dels dos morts amb coronavirus, a València i al País Basc, i el ‘president’ ha destacat la unitat d’acció enfront d’aquest virus de comunitats autònomes amb el Govern central i amb l’Organització Mundial de la Salut, prenent decisions “sempre d’acord amb criteris científics” i amb la protecció de la salut com a prioritat.

“Tenim una de les millors sanitats públiques del món, amb excel·lents professionals sanitaris”, ha ressaltat, i els ha agraït la seua dedicació i treball.

Bonig ha preguntat a Puig en termes generals si el seu govern “està preparat per a dirigir aquesta comunitat enfront dels reptes que té al davant” i al final de la seua intervenció ha apuntat que ahir se’ls va mentir perquè en preguntar en la reunió si hi havia més casos de coronavirus a la regió, se’ls va dir als síndics que no: “Puge i explique-ho, perquè si no, hauran mentit”.

“Senyora Bonig, creia que en algun moment de la història vosté tindria algun cert sentit d’Estat, però una vegada més he vist que no és possible”, ha lamentat, i ha incidit en què ara mateix el Consell viu una situació de “preocupació, serenitat i confiança en el sistema de salut” i la crisi del coronavirus ha demostrat que les comunitats poden tindre les seues competències en sanitat i actuar totes juntes en la mateixa direcció.

Ha retret que la Comunitat és l’únic territori on l’oposició “està tenint aquesta actitud” i ha subratllat que ell ha sigut l’únic president autonòmic que ha reunit els grups per a explicar-los la situació.

Puig ha indicat que tots els afectats en la Comunitat pel coronavirus “vénen de zones de risc i hi ha una traçabilitat clara”. “El sistema valencià està funcionant d’una manera absolutament organitzada i amb tota la seua potència”, ha dit.

En el torn de repreguntes, el portaveu de Sanitat del PP, José Juan Zaplana, ha coincidit que el valencià és un dels millors sistemes sanitaris perquè “el PP el va construir durant 20 anys i no amb la seua ajuda”, i s’ha preguntat per què se suspenen els congressos mèdics o es juguen competicions esportives a porta tancada quan es mantenen altres esdeveniments com els bous o les ‘mascletaes’.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha criticat “la irresponsabilitat d’un portaveu de sanitat que ara mateix havia d’estar al costat del govern” i ha reiterat que a Isabel Bonig se li van donar “totes les explicacions i va tindre l’oportunitat de fer les preguntes necessàries davant els experts”. “No es pot faltar a la veritat, a una líder d’un partit majoritari se li ha d’exigir responsabilitat, la mateixa que a aquest govern”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + dinou =

bombers
CCCC
Valencia activa