25n
25N
25N

Puig defensa que la Llei de Plurilingüisme és una "proposta oberta i consensuada" a "no vol confrontar"

Puig defensa que la Llei de Plurilingüisme és una "proposta oberta i consensuada" a "no vol confrontar"
18/01/2020 -

El president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha afirmat que la Llei de Plurilingüisme s’ha concebut “des del primer moment” com “una proposta oberta, consensuada, que no vol confrontar sinó que només té un objectiu: que els xiquets i xiquetes valencians, quan acaben la seua etapa de formació, sàpien castellà, valencià i anglés”.

Així s’ha pronunciat Puig aquest dissabte en ser preguntat per les protestes convocades aquest dissabte contra aquesta normativa. El president ha incidit en què “aquesta és l’única vocació que té aquesta llei, que s’ajusta als criteris del Tribunal Constitucional, a tots els criteris normatius i s’ajusta, fins i tot, a allò que deia l’oposició fa uns anys”.

En aquest sentit, ha assegurat no comprendre “per què es vol emportar això al combat i a un espai que no és raonable” i ha reivindicat: “la llengua és una porta que se’ns obri al món”.

“No es pot anar contra el valencià com no es pot anar contra el castellà; tenim dues llengües oficials i això és una gran sort per a la Comunitat Valenciana, és una riquesa”, ha asseverat.

D’altra banda, Puig ha celebrat que el nou Govern d’Espanya liderat per Pedro Sánchez “ha portat la normalització política definitiva” i ha assegurat que l’Executiu central “està alineat amb les polítiques que hem dut a terme des del Consell”.

Així ho ha afirmat abans de l’inici de la reunió de la Comissió Executiva Nacional (CEN) del partit, que ha tingut lloc a València. Puig ha subratllat que, amb la formació de Govern, s’obri “una nova etapa de coordinació dins del socialisme i entre administracions per a solucionar els problemes reals” de la Comunitat, que en els últims anys “no han sigut tractats a escala nacional”.

“Ara volem intentar optimitzar al màxim les possibilitats existents de relació entre els Governs per a solucionar els problemes dels valencians i les valencianes”, ha assegurat el secretari general del PSPV-PSOE, que ha considerat “fonamental” la coordinació i “la captació dels millors talents per a aconseguir els recursos que necessiten la ciutadania valenciana i poder dur a terme totes les reformes polítiques necessàries a favor de la justícia social, l’ocupació i la lluita contra l’emergència climàtica”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 3 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus