25n
25N
25N

Puig defensa la necessitat de millorar el finançament autonòmic per a enfortir l'estat del benestar

Puig defensa la necessitat de millorar el finançament autonòmic per a enfortir l'estat del benestar
15/11/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de millorar el finançament autonòmic per a enfortir l’estat del benestar, ja que, segons ha manifestat, la situació a la qual condueix el model actual no afecta solament a les institucions valencianes, sinó a la vida diària de la ciutadania.

Per això, ha ressaltat la importància de la mobilització en favor d’un finançament just que tindrà lloc el pròxim 18 de novembre, i ha agraït el paper de CCOO-PV en aquesta cita. Així s’ha expressat en l’assemblea de delegats i delegades del sindicat, a la qual han assistit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz.

El president ha proposat abordar el problema territorial per a “anar a un nou espai en el qual es garantisca la igualtat entre els espanyols i la singularitat entre els territoris”, i ha lamentat que el cost de la crisi s’haja fet recaure en la ciutadania. “Quan parlem d’Estat autonòmic estem parlant d’estat del benestar”, ha subratllat el cap del Consell, que s’ha mostrat partidari de “canviar estructures que estan absolutament envellides” i de fer-ho “pensant en les persones”.

Puig ha afirmat que, malgrat que la Comunitat Valenciana està creixent el 3,8%, xifra que la situa al capdavant del conjunt autonòmic, té 11 punts menys de renda per càpita, i ha reclamat que es revertisca aquesta situació.

Per la seua banda, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha denunciat que els valencians i les valencianes són “castigats” per un “infrafinançament injust i inconstitucional” que fa que aquesta autonomia tinga “un deute històric acumulat que supera els 21.000 milions d’euros, conseqüència d’un model caducat”.

Açò suposa que qualsevol valencià o valenciana “pel simple fet d’haver nascut o de viure ací té menys oportunitats de veure garantits els seus drets o de tenir uns serveis públics de qualitat com en altres comunitats”, ha recordat i en aquest sentit ha demanat al Govern d’Espanya quan parla d'”ajustar més la despesa”, que diga “quants xiquets i xiquetes hem de traure de les escoles o quants malalts han de deixar d’anar al metge o a quantes persones retirem les ajudes de dependència”.

Oltra ha reivindicat “un finançament just” i no “prestem a canvi de drets”, com, al seu judici, és el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), i ha incidit que enfront d’aquest “tracte injust” que es rep per part del Govern, l’objectiu del Consell és “treballar per a les persones i portar a terme els objectius previstos en l’Acord del Botànic, arreplegats en gran manera en la proposta dels Pressupostos per a 2018, “que són els més socials de l’autogovern valencià”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − setze =