caixa popular

Puig defensa el paper dels ajuntaments com "actors fonamentals" en el debat territorial

El president ha demanat que l’Administració local “tinga la realitat constitucional que es mereix”

Puig defensa el paper dels ajuntaments com "actors fonamentals" en el debat territorial
22/02/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat el paper fonamental dels ajuntaments en el debat territorial durant la seua intervenció en l’obertura del Forum “Cap a un nou govern local”, organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

“El paper d’un actor fonamental com són els ajuntaments no es pot menysprear”, ha assenyalat el cap del Consell, qui ha criticat la Llei de Racionalització. “No és tolerable que és mantinga eixa llei que està fent impossible que 600 milions d’euros dels ajuntaments valencians puguen estar ajudant a la recuperació econòmica i a l’eixida de la crisi”, ha afegit.

En aquesta línia, Puig ha destacat el suport de la Generalitat als ajuntaments valencians “que volen, d’una vegada per totes, aconseguir que el Govern d’Espanya deixe d’impedir el creixement de les seues poblacions”, ha assegurat.

El president de la Generalitat ha demanat que el pilar fonamental dels ajuntaments “tinga la realitat constitucional que es mereix”, i ha destacat que “l’autonomia local no pot ser només un ‘desideràtum’, ha de ser una realitat i, per això, s’ha d’acabar amb aquesta jerarquització obsoleta i buscar fórmules de cooperació”.

Puig ha destacat el caràcter municipalista de la Generalitat, que compta des de l’any passat amb el Fons de Cooperació Local, dotat amb 80 milions d’euros. “Este fons és finalista i té confiança en els ajuntaments perquè diu que són ells els que van a decidir on s’inverteix”, i ha demanat en el seu discurs que no hi haja “ni arbitrarietat ni clientelisme”.

“Les institucions, el que hem de fer és ser el més eficients possible per aconseguir els grans objectius, que no són altres que millorar la qualitat de vida de les persones i oferir els millors serveis”, ha assenyalat el cap del consell, qui ha demanat la col·laboració de totes les administracions per a fer-ho possible.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC