25n
25N
25N

Puig declina avançar les eleccions perquè considera més important l'estabilitat

E.P

Puig declina avançar les eleccions perquè considera més important l'estabilitat
19/12/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat aquest dimecres que no hi haurà avançament de les eleccions autonòmiques en la Comunitat perquè considera que en l’actualitat és més important l’estabilitat.

Puig, en una entrevista en À Punt NTC Matí, ha explicat que amb el debat de l’avançament electoral ha volgut evidenciar que “més tard que prompte” la Comunitat ha de tindre “un calendari propi perquè hi haja un debat propi” però que ara ha prioritzat l’estabilitat, per la qual cosa no hi haurà avançament electoral.

Puig ha destacat l’estabilitat, diàleg i honradesa que ha aportat el govern valencià a través del pacte del Botànic davant l'”imaginari” defensat per la dreta que l’economia s’anava a afonar i ha subratllat que en quatre anys s’aprovaran quatre pressupostos dins del termini i en la forma escaient.

La situació actual és de normalització, segons el President, que ha destacat actuacions reeixides com l’eliminació de copagaments, que els llibres de text siguen gratuïts o el tractament facilitat als malalts d’hepatitis C amb el qual s’ha aconseguit “el que és més sagrat, la vida”.

Així mateix ha destacat l’esforç realitzat perquè es visualitzara el “problema valencià” perquè a Madrid no es tenia en compte la realitat valenciana en el moment de fer els comptes, i s’ha aconseguit, segons ha afirmat. També s’ha aconseguit que els propis valencians, entitats cíviques i empresarials es convenceren de la situació aconseguint que s’haja avançat amb un espai de debat a través d’un comité d’experts.

Ara s’estan estudiant les diferents alternatives per a un millor finançament i el president del Govern, Pedro Sánchez ha ratificat el compromís, però ha demanat temps i el màxim suport pel que no hi ha data per a subscriure-la perquè primer ha d’haver-hi un acord en el Consell de Política Fiscal i Financera i en el congrés, la qual cosa és difícil, segons ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =