Puig critica la "irresponsable" proposta fiscal del PPCV i ironitza: "Gastem amb targeta i altres ja pagaran"

Puig critica la "irresponsable" proposta fiscal del PPCV i ironitza: "Gastem amb targeta i altres ja pagaran"
01/04/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha criticat la proposta de política fiscal del PPCV, que considera que és una mesura “absolutament demagògica, irresponsable i no té res a veure amb una fiscalitat progressiva”, al mateix temps que ha ironitzat: “Gastem amb targeta i altres ja pagaran, eixa és la política fiscal del PP”.

Així s’ha pronunciat aquest dilluns el ‘president’ en declaracions als mitjans de comunicació, després que la candidata del PPCV, Isabel Bonig, prometera una “revolució fiscal sense precedents” si guanya les autonòmiques del 28 d’abril i establir com a primera mesura tipus del 6 al 10 per cent en l’impost d’accés a la vivenda en funció del preu, així com una rebaixa generalitzada en el tram autonòmic de l’IRPF per als valencians que cobren menys de 35.000 euros i a les famílies que tinguen o adopten un fill.

En aquest sentit, Puig ha ressaltat que amb aquesta proposta “s’està intentant llevar impostos als qui més tenen, però és la mateixa política que van fer –el PP– en el passat”. “La proposta és que l’1 o el 2% de la població deixe de pagar. Eixa és una política fiscal regressiva, que no té res a veure fins i tot amb el que constitucionalment es diu respecte a com ha de ser la fiscalitat”.

“És una proposta absolutament demagògica, irresponsable i no té res a veure amb una fiscalitat progressiva. És evident que no es pot dur a terme. Van deixar aquesta comunitat amb un dèficit i un deute enorme; es vol continuar sent irresponsable? El pitjor impost és el que es fa pagar a les generacions futures; nosaltres gastem amb targeta i uns altres ja pagaran, eixa és la política fiscal del PP”, ha criticat el ‘president’.

Així mateix, el cap del Consell ha advocat per parlar de fiscalitat “de debò, rigorosament” i ha destacat que és “fonamental” que la fiscalitat siga progressiva: “El que més té és el que més ha d’aportar, després han de rebre tots serveis de qualitat, els que paguen més i els que paguen menys, sense cap discriminació”, ha assenyalat.

“És obvi que cal ser responsables, perquè si continuem en aquest endeutament que proposa el PP, van a pagar eixos impostos els que encara no han nascut, els nostres fills o els nostres néts, i això és irresponsable, molt irresponsable”, ha asseverat Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 3 =

Festes Torrent 2019
Festes Aldaia