caixa popular

Puig demana 'accelerar més' amb el Corredor Mediterrani i reclama accions concretes al Govern per impulsar aquesta infraestructura

Puig demana 'accelerar més' amb el Corredor Mediterrani i reclama accions concretes al Govern per impulsar aquesta infraestructura
04/10/2017 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat “accelerar més” el projecte del Corredor Mediterrani i ha reclamat “concrecions” que confirmen la voluntat política del Govern per impulsar aquesta infraestructura ferroviària.

“Si és veritat que no hi ha cap restricció econòmica, demanem que, per exemple, la connexió amb Alacant s’avance i hi haja concrecions en aquesta voluntat política”, ha manifestat Puig, qui també ha lamentat que “s’ha perdut molt temps”.

Així s’ha expressat el president abans de participar en la trobada pel Corredor Mediterrani organitzada per l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) a Madrid i que també ha comptat amb la presència del ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

Precisament, hui dia 4 d’octubre, Puig i De la Serna mantindran una trobada en la qual s’abordarà la denominada Agenda Valenciana d’Infraestructures que, a més del Corredor, inclou actuacions pendents en carreteres i ferrocarrils de la Comunitat Valenciana.

El cap de l’Executiu valencià ha valorat l’actitud de l’actual Govern central i ha reconegut que existeix un “millor clima” i una “versió del diàleg molt més positiva que en l’època anterior”. No obstant això, ha demanat que s’inicien accions com més prompte millor.

La trobada, que ha sigut convocat sota el lema “Una realitat inajornable”, representa el major acte en demanda del Corredor Mediterrani celebrat fins avui, ja que ha comptat amb la presència de prop de 1.500 empresaris i diferents representants de la societat civil, units per a reivindicar aquesta infraestructura ferroviària.

“Tot el que representa aquest moviment, organitzat pels empresaris valencians i al que s’han sumat empresaris de tot el Corredor, és extraordinàriament positiu perquè ajuda a visibilitzar a la Comunitat Valenciana”, ha manifestat Puig sobre aquest tema.

En aquest sentit, ha recordat davant els mitjans de comunicació que “el problema valencià” que representen el finançament, la infrainversió, el Corredor Mediterrani o el deute històric “existeix”, i que esdeveniments com aquest ajuden “en positiu” a fer front a aquestes circumstàncies.

En aquesta cita també han participat el president d’AVE, Vicente Boluda; el president de la Cambra de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet; o el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Juan Rosell.

Un projecte per a tota Europa

Ximo Puig ha insistit que el Corredor representa una infraestructura “no solament per a les comunitats de l’arc mediterrani ni per a Espanya”, sinó que es tracta d’un “un projecte Europeu”.

En aquesta línia, ha explicat que dimarts que ve 10 d’octubre viatjarà a Brussel·les per a participar en el Comitè de les Regions, on traslladarà el seu suport als corredors europeus i reclamarà per a ells un “finançament adequat per part de la Comissió Europea”.

“Nosaltres reivindiquem allò que és just, des del diàleg i des de la búsqueda de complicitats en tot el territori”, ha indicat Puig, qui ha assegurat que aprofitarà la cita europea per a que “la importància del Corredor Mediterrani es visualitze més enllà de les fronteres d’Espanya”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats