caixa popular

Puig demana a Podem "la màxima cooperació" amb els pressupostos que donaran "bona resposta" a les seues prioritats

Puig demana a Podem "la màxima cooperació" amb els pressupostos que donaran "bona resposta" a les seues prioritats
25/10/2018 -

El president del Consell, Ximo Puig, ha demanat aquest dijous a Podem “la màxima cooperació” per a poder traure endavant els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’exercici 2019 que actualment es troben en plena negociació. “És fonamental arribar a un acord perquè ha de ser una ferramenta fonamental per a culminar els objectius pendents”, ha subratllat Puig, qui ha garantit a la formació morada que els comptes donaran “bona resposta” a les seues prioritats.

Així ho ha indicat Puig en la sessió de control d’aquest dijous, en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel síndic de Podem, Antonio Estañ, sobre “quan es faran efectius determinats compromisos polítics que el Consell ha adquirit i encara no s’han concretat”.

“Ens juguem avançar el màxim possible i també la credibilitat cap a la gent que va confiar en el canvi després d’anys de saqueig i això passa per complir amb els objectius que es van plantejar a principi legislatura”, ha remarcat Estañ.

Per al també líder d’aquesta formació a la Comunitat Valenciana, encara hi ha pendents certs compromisos i se segueix “sense conéixer” el full de ruta sobre la reversió a la gestió pública de l’Hospital de Dénia, com se’n va a solucionar les exigències dels bombers forestals o els contractes que la Generalitat mantenen amb empreses vinculades a la trama Gürtell.

Ha valorat la “bona predisposició”, però ha incidit en la necessitat que eixes promeses es vegen “reflectides en xifres” i tinguen una concreció i, en aquest sentit, ha tornat a insistir en el tema de la millora del parc públic de vivenda, la universalitat de l’escolarització de 0-3 anys i garantir la viabilitat del xicotet comerç “donant portada al serial amb Port Mediterrani” com a mesures a incloure en els pròxims pressupostos.

Al seu judici, amb la incorporació d’aquestes mesures s’aconseguirien uns comptes “a l’altura del moment” en el qual s’està i “solament així el moment valencià deixarà de ser un eslògan i un anunci i serà dels valencians”, ha apuntat.

Sobre aquest tema, el ‘president’ ha recordat que el Consell es va fixar com a prioritat des de l’inici de legislatura “el compliment del programa acordat” que “realment ha sigut experiència d’èxit que s’està traslladant a altres àmbits” i per açò “la voluntat és que tot l’acordat es complisca”, ha agregat.

En aquest sentit, ha destacat que els compromisos inclosos en l’Acord del Botànic “han servit per a ampliar drets i possibilitats als ciutadans que abans no tenien”. “Est és un govern ambiciós en canvis socials, econòmics i ètics i ací sí hi ha hagut un canvi de paradigma en passar de la corrupció a la solidaritat”.

PUNT D’INFLEXIÓ

Ara, ha emfatitzat, s’està en “un punt d’inflexió” i en plena negociació de l’últim pressupost que, al seu judici, “és molt important que es puga acordar bé i presentar dins del termini i en la forma escaient”. “És fonamental arribar a un acord perquè ha de ser l’eina fonamental per a culminar els objectius pendents”, ha indicat.

En aquest sentit, ha apuntat a Podem que les converses amb ells estan basades en la “lleialtat, i sinceritat” i ha manifestat que espera que en els “últims dies” els comptes “s’acaben de concretar”.

“Els demane la màxima cooperació perquè el que és el gran objectiu, que és la millora possibilitats dels ciutadans, puga ser una realitat”, els ha etzibat per a agregar: “Aquest pressupost els garantisc que tindrà bona resposta al que vostès han manifestat que són les seues prioritats”.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 15 =