caixa popular

Puig anuncia que el Consell reclamarà una "reforma profunda" de la Constitució

El president ha destacat que la modificació de la Carta Magna ha d’ampliar i reforçar drets com la sanitat, l’habitatge, la igualtat entre els ciutadans, així com millorar l’articulació de l’estat autonòmic

Puig anuncia que el Consell reclamarà una "reforma profunda" de la Constitució
29/01/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell reclamarà una “reforma profunda” de la Constitució Espanyola en què les comunitats autònomes siguen un “subjecte actiu”. Es tracta, segons ha explicat el cap del Consell, de revisar l’ordenament jurídic amb l’objectiu “d’unir des de la diversitat i la voluntat integradora”.

Puig ha manifestat que traslladarà aquesta voluntat al Congrés dels Diputats quan se citen els presidents i presidentes de les comunitats autònomes per a pronunciar-se sobre la Carta Magna.

El cap del Consell ha indicat que hi ha drets que han d’ampliar-se i reforçar-se, com el de la sanitat, l’habitatge i la igualtat. A més, ha proposat avançar en la qüestió territorial, amb un model autonòmic que preveja les singularitats de les comunitats i l’equitat entre els ciutadans. “L’estat autonòmic ha sigut un èxit però ara està esgotat”, ha assegurat Puig.

Puig ha fet aquestes declaracions després de la celebració del Seminari de Govern-Hivern 2018 celebrat a Vinaròs i Benicarló, en què ha participat el Consell, on també ha comunicat altres eixos d’actuació tractats durant les jornades de treball, com la reforma del model productiu o la Llei de la infància i l’adolescència a la Comunitat Valenciana, l’esborrany de la qual ja es troba en fase de redacció.

Sobre la reforma del model productiu, Puig ha anunciat que la proposta de la Comunitat Valenciana es traslladarà a la Mesa de Diàleg Social, ja que “no és una acció que és puga decretar des del Govern”, sinó que ha de decidir-se transversalment.

Respecte a la Llei de la Infància i l’Adolescència, el Consell té com a objectiu que els menors siguen actors amb un paper principal en l’acció política, ja que són un “segment fonamental de la societat en un horitzó de projecte comú”, tal com ha afirmat el cap del Consell.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios