Puig: "El Consell de Ministres serà a Alacant per a reconéixer la memòria democràtica i construir convivència"

Puig: "El Consell de Ministres serà a Alacant per a reconéixer la memòria democràtica i construir convivència"
19/12/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dimecres que serà “molt important per a la Comunitat Valenciana” que el Consell de Ministres vaja a reunir-se a la regió per primera vegada en democràcia i serà a Alacant “per a reconéixer la memòria democràtica i, al mateix temps, intentar construir convivència, que és el fonamental”.

Així ho ha indicat als mitjans en els corredors de les Corts, on ha explicat que aquest dimarts va plantejar la proposta en la reunió que va mantenir amb el president del Govern, Pedro Sánchez, en Moncloa, i “va ser molt ben acollida per part seua”. Fuentes de la Generalitat han assenyalat que tindrà lloc al març, encara que no hi ha una data concretada.

Ha explicat que s’ha triat Alacant per a commemorar “el que va ser el final de l’experiència republicana d’un govern democràtic” que “va passar els seus últims moments en la Comunitat, a la província d’Alacant”. Es dóna la circumstància que es compliran 80 anys que, en 1939, Alacant acollira a l’últim govern de la II República, presidit per Juan Negrín.

“Aquest Consell de Ministres serà allí per a reconéixer la memòria democràtica i, al mateix temps, intentar construir convivència, que és el fonamental. Hem de configurar ara i sempre el nou horitzó del nostre país i en aqueixos valors republicans que també estan presents en la Constitució Espanyola”, ha agregat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − onze =

sagunt a escena 2019
turismo salou