25n
Orgull
Orgull

Ximo Puig: “No ens podem conformar amb les enquestes, només aconseguirem guanyar si som capaces de mobilitzar”

Ximo Puig: “No ens podem conformar amb les enquestes, només aconseguirem guanyar si som capaces de mobilitzar”
13/04/2019 -

El president de la Generalitat i candidat del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha advertit hui que els socialistes “no ens podem conformar amb les enquestes, només aconseguirem guanyar si som capaces de mobilitzar”. “Hem de ser capaços de mobilitzar, explicar i lluitar per a guanyar les eleccions perquè la decisió és clara: o anar cap avant o cap endarrere”, ha indicat durant l’acte celebrat a Castelló on ha agraït al president del Govern i candidat del PSOE a les eleccions generals, Pedro Sánchez, que haja començat la campanya en la Comunitat Valenciana i ha destacat la seua “gran sensibilitat per aquesta terra, ja que el nostre futur està lligat al fet que Espanya tinga un Govern socialista”.

El dirigent socialista ha advertit que aquestes eleccions generals i autonòmiques són fonamentals per a la Comunitat Valenciana perquè a aquesta terra li anirà millor si a Espanya li va bé, i a l’inrevés”. De fet, ha indicat que “si no hi ha aliança efectiva entre els dos governs, no superarem la infrafinanciació ni la invisibilitat” i ha recordat que “durant 10 mesos hem comptat amb un govern còmplice a Espanya i hem avançat més que en 7 anys”. En aquest sentit, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat “un dels compromisos que vull signar amb la societat valenciana i en la pròxima legislatura ha d’haver-hi un millor finançament per a la Comunitat Valenciana”.

Futur o passat

Per part seua, el president de la Generalitat també ha recordat que la Comunitat Valenciana en 2015 patia una “crisi econòmica, social i reputacional que ens feia sentir vergonya perquè les institucions valencianes eren una caricatura després d’un clima de corrupció sistèmica”. “Mentre robaven retallaven drets”, ha indicat. No obstant això, ara quatre anys després “ningú es penedeix d’haver votat als socialistes perquè hem avançat i som una societat que ha passat de ser l’epicentre de la corrupció a ser exemple de la solidaritat”. De fet, ha assegurat que “el moment valencià està basat en aquesta superació de les crisis” perquè “hem baixat 10 punts l’atur i, encara que estem lluny del nostre objectiu, anem en la bona direcció en el social, en l’economia i el creixement”.

Per a Puig, “la dreta ha passat tots els límits, perquè sense l’extrema dreta no hi haurà govern de dretes” i ha advertit que “no és possible que ens creguem que tot està fet amb les enquesta perquè si no som capaces de mobilitzar, explicar i lluitar per a guanyar no ho aconseguirem”. El dirigent socialista ha instat que “ningú es confie, volem guanyar i l’hem de fer possible perquè en aquestes eleccions la decisió és clara o anar feia avant o cap endarrere, ho van deixar tot arruïnat, no podem caure una altra vegada en el pou”.

PROJECTE COMÚ ESPANYA I COMUNITAT VALENCIANA

Per part seua, el president del Govern i candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals, Pedro Sánchez, ha demanat a la gent que “vote futur perquè Espanya no es mereix ni un minut de pèrdua de temps” i ha indicat que “l’únic partit que pot frenar a la dreta és el PSOE, per això hem de dir a tothom que seguisca al nostre costat, que continue creient en aquesta gran organització”. “Som un país de bona gent, i la bona gent no roba, ni insulta, ni espia; la bona gent discuteix per a arreglar els temes, la bona gent el que vol és treballar, pensar en el futur, en l’educació dels seus fills, en com ser solidaris. Aqueixa és la bona gent a la qual volem representar”, ha apuntat.
Per a Sánchez la ciutadania està “convocada a respondre si volem futur o passat, avançar o retrocedir” i ha assenyalat que “els tres principals desafiaments són desigualtat, corrupció i confrontació territorial, per això nosaltres reivindiquem igualtat, neteja i justícia social”.

Durant l’acte també ha intervingut l’alcaldessa i candidata de la ciutat de Castelló, Amparo Marco, qui ha assegurat que “volem una Espanya diversa i plural com la que representa el PSOE”, al mateix temps que ha reivindicat igualtat per a les dones “i les mateixes oportunitats que els homes, així com poder anar tranquil·les pel carrer i no témer per les nostres filles”.

Per part seua, Susana Ros, qui encapçala la candidatura del PSPV-PSOE a les eleccions generals per Castelló, ha destacat que “l’únic objectiu dels socialistes és que els ciutadans visquen millor”, un missatge que ha instat a repetir fins al final d’aquesta campanya. En aquest sentit, ha afirmat que “a les tres dretes se’ls omple la boca parlant de Constitució i patriotisme, però obliden la dignitat de les persones, d’aquelles que encara busquen als seus familiars en cunetes, o dels qui reclamen una Llei d’eutanàsia”.

Finalment, el candidat a les eleccions europees dels Socialistes i Demòcrates Europeus, Frans Timmermans, s’ha dirigit a tots els presents en valencià per a demanar que els socialistes vencen en les urnes “per a poder parar amb els nostres vots a la triple dreta que vol tornar al passat més ranci”. “La política ha de cuidar-se amb humilitat i decència perquè siga una vertadera eina de canvi, per això on estan els socialistes es produeix una transformació i un avanç real”, ha destacat, mentre ha assegurat que “no vull ser president del Parlament Europeu coste el que coste, per això mai pactaré amb l’extrema dreta per a aconseguir-ho.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 18 =