caixa popular

Puig comunicarà a Juncker el nou marc de relacions entre la Comunitat i la UE basat en la transparència i l'ús eficient dels fons

Destaca que la Generalitat vol avançar cap a la “sostenibilitat econòmica” en el model productiu valencià

Puig comunicarà a Juncker el nou marc de relacions entre la Comunitat i la UE basat en la transparència i l'ús eficient dels fons
12/06/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat, davant la reunió que mantindrà aquest dimarts amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que traslladarà a l’alt mandatari el nou marc de relacions que la Comunitat Valenciana vol establir amb la Unió Europea, basat en la transparència i l’ús eficient dels fons.

El cap del Consell ha fet aquestes declaracions aquest dissabte després de mantenir una reunió preparatòria d’aquesta visita a diferents institucions europees amb el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, i el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

En concret, Puig viatja aquest dimarts a Luxemburg i Estrasburg, on mantindrà dues reunions. La primera, amb el vicepresident del Banc Europeu d’Inversions, Román Escolano, i a la vesprada, es reunirà amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

El President, que és el segon capdavanter autonòmic que es reuneix amb l’alt mandatari europeu, ha expressat la seua satisfacció per aquesta trobada, que es produirà “en un marc d’estabilitat per part del Govern valencià i d’una relació de clar respecte i transparència”, i ha afirmat que la cita suposa “una mostra de reconeixement a la Comunitat Valenciana”.

Tal com ha avançat, el principal missatge que traslladarà a Juncker és la necessitat que les polítiques executades des de l’àmbit europeu han de canviar. “Europa és la solució, però és necessari flexibilitzar totes les mesures que han portat a una restricció tant econòmica com d’inversions”, ha explicat Puig, que ha afegit que aquesta situació ha conduït a l’economia i a la societat valenciana a “grans dificultats”.

En aqueix sentit, el cap del Consell ha assenyalat que la Generalitat vol utilitzar “adequadament” els diferents instruments que ofereix la Unió Europea, i ha concretat que el Pla Juncker permetrà a la Comunitat Valenciana “invertir i créixer” per a fomentar un “plantejament de sostenibilitat econòmica” en el model productiu.

Respecte a la reunió amb el vicepresident del Banc Europeu d’Inversions, Román Escolano, Puig ha indicat que la Generalitat persegueix un doble objectiu. La trobada servirà, d’una banda, per a abordar “la recuperació de fons que es van perdre en la construcció de col·legis” i, per un altre, el Consell pretén intensificar la col·laboració amb aquesta institució per a afavorir altres sectors de l’economia i proporcionar un major suport a les pimes i a la indústria, especialment l’agroalimentària.

Acompanyant al President, l’expedició valenciana que viatjarà a Luxemburg i Estrasburg estarà composta pel director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, i el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + sis =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris