caixa popular

Puig reitera la necessitat de comptar amb un finançament just i diu que "no hi ha cap pas arrere" en eixa petició

I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Puig reitera la necessitat de comptar amb un finançament just i diu que "no hi ha cap pas arrere" en eixa petició
24/09/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat aquest dilluns la necessitat que la Comunitat Valenciana compte amb un finançament just i ha destacat que “no hi ha cap pas arrere” en eixa reivindicació.

Puig ha assenyalat que aquesta petició es manté estiga “governant a Madrid l’anterior govern o governant ara l’actual” i ha dit que “cal fer tot el possible perquè finalment se supere” el període “de desigualtat massa llarg” generat com a conseqüència d’un “injust” finançament.

El cap del Consell s’ha pronunciat d’aquesta manera abans d’intervenir en el ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), preguntat per la reclamació d’un nou model de finançament autonòmic i per si la negociació ha de donar-se entre autonomies i Govern o entre grups parlamentaris del Congrés atés que l’Executiu central està en minoria.

“Nosaltres no anem a justificar res. Anem a mantindre sempre la mateixa posició. És injust el finançament de la Comunitat Valenciana i exigim, més prompte que tard, que se solucione el que és un problema d’igualtat entre espanyols”, ha respost el responsable autonòmic.

Ximo Puig ha comentat que “és obvi qual és la realitat parlamentària que existeix” però ha insistit que “és evident que cal fer tot el possible perquè finalment se supere aquest moment de desigualtat massa llarg”.

En aquesta línia, el president del Govern valencià ha assegurat que, “per tant, no hi ha cap pas arrere” en la seua reivindicació d’un finançament adequat per als valencians “sinó tot el contrari”. “No sé per què a vegades algú planteja que hem canviat de posició. No hi ha ni el més mínim canvi de posició”, ha reiterat.

Puig ha afirmat que “la Generalitat Valenciana està al capdavant d’una posició general de la Comunitat Valenciana, en defensa dels interessos dels valencians”. “Existeix un problema de desequilibri, de falta de finançament a la Comunitat Valenciana i, per tant, exigim, que més prompte que tard es puga solucionar”, ha asseverat.

Després d’açò, ha exposat que des de 2014 es compta “amb un model liquidat” i, “sobretot, amb l’actitud d’un Govern d’Espanya que no volia posar fets pal·liatius transitoris fins que s’arribara a un nou model”.

El president de la Generalitat ha valorat que “ara” en l’administració central hi haja “una atmosfera diferent” per a reclamar i abordar el nou model de finançament. En aquest sentit, ha avançat que “aquesta setmana ja hi haurà una reunió de la comissió política del finançament” a la qual assistirà l'”alt comissionat” nomenat per l’administració valenciana per a aquesta fi.

“UN PAS AVANT”

Ximo Puig ha considerat que açò “ja és un pas endavant” i ha subratllat que “del que es tracta és de donar passos endavant”. “Sabem que és complicat, clar que sí, però pensem que no cal perdre un minut”, ha agregat.

Al seu torn, el cap del Consell ha afirmat, “amb tota claredat” que la posició de la Comunitat Valenciana, de la Generalitat Valenciana i del seu president “és la mateixa” quant a la reivindicació de finançament. “Estrictament la mateixa, governant a Madrid l’anterior govern o governant ara l’actual”, ha subratllat.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − un =