25n
25N
25N

Puig convoca la Comissió de seguiment per un finançament just

La Comissió, que es reunirà el dilluns, inclou a tots els grups parlamentaris valencians, a la Confederació Empresarial, els sindicats, les universitats i a la Federació de Municipis

Puig convoca la Comissió de seguiment per un finançament just
04/01/2018 -

2017 ha acabat sense el nou sistema de finançament que va prometre el Govern a l’inici de l’any. Davant aquest incompliment, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat per a dilluns que ve, 8 de gener, la Comissió de seguiment per al finançament just, en la qual estan representats tots els grups parlamentaris valencians, la Confederació d’Empresaris Valencians (CEV), els sindicats i les universitats, així com la Federació de Municipis.

El president ha lamentat l’incompliment d’aqueix compromís per part del Govern central, i ha afirmat que “no es necessita més que voluntat política” per a aconseguir “un sistema de finançament just, on hi haja diversitat i singularitat entre els territoris però igualtat entre els ciutadans”.

Ximo Puig ha posat en valor els avanços que s’han realitzat en 2017, “com la creació de la Comissió d’Experts, el compliment de l’objectiu que abans d’agost aquesta elaborara un informe, o l’obertura d’una comissió político-tècnica que havia d’elevar aqueix informe al Comité de Política Fiscal i Financera”. No obstant això, ha criticat la paralització del procés de reforma.

“No entenem per què ara es vol introduir Catalunya com a subjecte paralitzador del que s’havia estat fent durant tot l’any”, ha manifestat el president, a més de qualificar de “perillosa” la situació de “falta absoluta de confiança en el si de les institucions” i criticar la vinculació dels Pressupostos Generals de l’Estat a “la legitimitat d’origen de les comunitats autònomes”.

L’últim: la retallada de 353 milions pels PGE

L’anunci ha arribat després que el Ministeri d’Hisenda comunicara a la Generalitat la congelació de 353 milions d’euros a causa de la pròrroga dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2017, ja que s’ha retardat l’aprovació dels nous comptes. La Generalitat va definir com a “xantatge” aquesta “nova volta de rosca per a castigar les arques públiques valencianes”, en paraules de la secretària autonòmica Clara Ferrando.

Després de conéixer-se la notícia, PSPV i Compromís van carregar durament contra el Govern, “la desídia, la incompetència i els errors manifests de Rajoy i del seu sicari Montoro”, i “aquesta situació que traspassa tots els límits”. Ara, el president de la Generalitat fa un pas cap endavant i convoca la Comissió de seguiment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 1 =

bombers
CCCC
bombers