25n
Orgull
Orgull

Puig promet que en la pròxima legislatura "tots els xiquets de dos a tres anys tindran plaça escolar gratuïta"

Puig promet que en la pròxima legislatura "tots els xiquets de dos a tres anys tindran plaça escolar gratuïta"
06/04/2019 -

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat aquest divendres que en la pròxima legislatura “tots els xiquets i xiquetes de dos a tres anys tindran plaça escolar gratuïta, en el sistema publique i concertat”.

Així s’ha pronunciat durant la inauguració de la Convenció Programàtica dels socialistes valencians a Castelló, on ha assegurat que “el gran objectiu per a 2023 és pobresa infantil zero”, ha indicat el PSPV en un comunicat.

Per a això, Puig ha assenyalat diverses iniciatives encaminades a aconseguir-ho, ja que “amb els instruments que té ara la Generalitat és possible”. Entre les mesures que s’impulsaran, el ‘president’ ha destacat que la pròxima legislatura “tots els xiquets i xiquetes de dos a tres anys tindran plaça escolar gratuïta, en el sistema publique i concertat”.

“Fem un pas més en la universalització de l’educació de zero a tres anys, que és un element de cohesió social bàsic, perquè la igualtat d’oportunitats comença immediatament després de nàixer”, ha assenyalat, abans d’afegir que “si hi ha una política que hem de prioritzar és aquella vinculada amb la infància”.

S’ha referit a les xifres que maneja Save The Children, amb qui s’ha reunit aquest matí, i que reflecteixen que 65.000 xiquets en la Comunitat estan en una situació de pobresa. “Aquestes xifres són intolerables, no ens ho podem permetre com a societat, perquè a més podem revertir-ho, amb mesures educatives, socials i tots els instruments que té ara la Generalitat”, ha assenyalat el secretari general del PSPV-PSOE.

A més, ha recordat que al llarg d’aquests quatre anys s’han posat en marxa mesures en aquest sentit, com la Renda Valenciana d’Inclusió Social, l’obertura de menjadors escolars en període vacacional o la gratuïtat dels llibres de text.

“Encara queda molt per fer i tenim la possibilitat de fer-ho”, ha subratllat, abans d’indicar que s’ampliarà la Renda Valenciana d’Inclusió Social i s’augmentarà els lloguers assequibles, tot “amb una mirada especial cap a aquelles famílies amb xiquets al seu càrrec i en risc de pobresa”.

CONVENCIÓ PROGRAMÀTICA

Ximo Puig ha fet aquests anuncis en la inauguració de la convenció programàtica celebrada a Castelló, que serà la primera jornada de la fase final de l’elaboració del programa electoral que presentaran els i les socialistes valencianes per als comicis del 28 d’abril.
La convenció té tres àmbits: el primer i que s’aborda hui a Castelló és el dels drets i la millora de l’estat de benestar; el segon, en el qual es debatrà sobre empre i model econòmic demà a Elx i el tercer que se celebrarà el diumenge a València i tractarà sobre els grans reptes transversals del futur, des del canvi climàtic fins a la despoblació.

“Tot formarà part de la proposta que volem fer als valencians i valencianes per a continuar sumant aconseguir definitivament la Comunitat Valenciana que volem”, ha assenyalat Ximo Puig.

El ‘president’ ha assegurat també que les mesures que s’anunciaran en aquesta campanya són mesures plantejades amb suport econòmic, de fet, el programa que presentarà el PSPV-PSOE portarà una memòria econòmica, perquè “tots els ciutadans sàpien d’on ve els diners i com els gastarem”. “Això és transparència i això és qualitat democràtica i això serem l’únic partit que ho farà”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =