25n
25N
25N

Puig apel·la a la col·laboració entre institucions públiques i privades per a consolidar el creixement econòmic

El President ha assegurat que les empreses centenàries premiades representen un “referent” i un “orgull” per als valencians

Puig apel·la a la col·laboració entre institucions públiques i privades per a consolidar el creixement econòmic
28/02/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat la disposició del Consell a col·laborar i treballar de forma conjunta amb les empreses privades, amb l’objectiu de “solidificar el creixement econòmic” i generar un espai de “reparació, reconstrucció i renaixement” a la Comunitat Valenciana.

Així s’ha expressat durant l’acte de lliurament de premis de la Cambra de comerç de València a empreses i institucions centenàries, al que també ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

“Per a este Consell, el renaixement de la Comunitat Valenciana és una prioritat”, ha assegurat. A més, ha afegit que el deure del sector públic és treballar per a “generar un espai de certitud i de seguretat” a través del “diàleg permanentment, l’honradesa i la transparència”, amb l’objectiu que les empreses nacionals puguen desenvolupar de forma estable tota la seua activitat, així com aconseguir una major atracció per part de les empreses estrangeres.

Puig també ha fet al·lusió a les dificultats per les quals han hagut de passar les companyies reconegudes per la Cambra de comerç, especialment durant els anys de la crisi.

En este sentit, ha explicat que la vida mitjana de les empreses s’ha reduït notablement des de la crisi i que 2016 ha sigut el primer any en el qual la creació de companyies ha superat a les desaparicions.

De fet, segons ha exposat, la destrucció d’empreses va ser més intensa a la Comunitat Valenciana que en la resta d’Espanya, ja que entre 2008 i 2014 van desaparéixer 45.000 empreses valencianes, el 12% de les existents a l’inici de la crisi. Tanmateix, es tracta, segons el President, d’un resultat que es “ha aconseguit corregir” al llarg dels dos últims anys, amb una creació neta de 13.700 empreses.

En este sentit, Puig ha destacat la necessitat de “rearmar tots els instruments disponibles en l’acció política empresarial, des del treball conjunt a través del sector públic i del privat”, però sense intervencionismes.

Empreses premiades

Puig ha assegurat que les companyies premiades, després de més d’un segle d’història, han passat a formar part del “patrimoni col·lectiu” de tota la Comunitat Valenciana, i que, per això, representen un “referent” i un “orgull” per als valencians.

El cap del Consell ha destacat l’esperit de superació i d’adaptació d’estes empreses, ja que, segons ell, han estat permanentment vinculades a la innovació i no han tingut por al canvi, i ha assegurat que “la seua experiència, la seua vida i el seu permanent esforç per mirar cap avant formen part del millor que som els valencians”.

“La continuïtat de les empreses i de les institucions és fruit de la perseverança, de la tenacitat i del coratge de totes les generacions que ho han fet possible”, ha afegit.

La Cambra de comerç de València ha reconegut a 14 empreses centenàries valencianes de diferents àmbits. A més, també ha premiat a Fira València, al Mercat de Colón, a Casa Caridad i a Francisco Amorós, president de la Cort d’Arbitratge, a títol pòstum.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 10 =

museo prehistoria