25n
25N
25N

Ximo Puig celebra l'arribada d'un Govern de progrés a Espanya com el Botànic

Ximo Puig celebra l'arribada d'un Govern de progrés a Espanya com el Botànic
07/01/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat l’arribada d’un Govern de progrés a Espanya que, igual que ha fet el Consell en la Comunitat Valenciana, situe a les persones en el centre de les seues polítiques socials.

“És un bon moment per a la Comunitat Valenciana ara que es podran alinear polítiques progressistes amb el conjunt d’Espanya”, ha afirmat Puig, qui ha assegurat que l’important és “atendre la realitat des d’una perspectiva moderada i tenint en compte que el fonamental són els ciutadans”.

El president ha celebrat que “Espanya puga eixir del bloqueig al qual havia estat sotmesa i que totes les institucions funcionen a ple rendiment”. A més, ha reivindicat l’exemple que suposa el Govern valencià, que ha passat “de ser paradigma de corrupció a ser paradigma de polítiques justes, socials i avançades”.

Així s’ha pronunciat en els limítrofs del Congrés dels Diputats, on ha indicat que el nou Govern serà un aliat de la Comunitat Valenciana i que atendrà les necessitats dels valencians i les valencianes.

En aquest sentit, el president ha assegurat que “la complicitat” entre tots dos executius permetrà millorar serveis públics, com la sanitat, l’educació o l’atenció a les persones majors, i generarà noves oportunitats d’ocupació en la Comunitat.

Així mateix, el president ha destacat que moltes de les mesures que proposa Sánchez “connectaran amb el que s’ha fet en algunes comunitats autònomes governades pels progressistes, com la Comunitat Valenciana, on s’ha posat fi al copagament farmacèutic i s’han obert unes noves expectatives per a l’educació i la sanitat pública”, entre altres mesures.

D’altra banda, en finalitzar la sessió d’investidura on ha sigut elegit president Pedro Sánchez, el titular del Consell ha destacat la importància d'”allunyar la crispació” de la política i ha considerat “fonamental” que “hi haja un clima de convivència”.

A més, Puig ha afirmat que Sánchez serà “un president de tots i de totes” que entén que “el conjunt de les comunitats autònomes és divers” i que “ha de defensar la diversitat, però al mateix temps, també la igualtat entre els espanyols”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 18 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus