caixa popular

Puig, sobre Catalunya: "No podem estar en el dia de la marmota"

El president creu que “queda temps” però “mancada iniciativa política per a desbloquejar la situació”

Puig, sobre Catalunya: "No podem estar en el dia de la marmota"
26/01/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat en una entrevista a la Cadena Ser que no es pot estar “permanentment en el dia de la marmota” en l’assumpte de Catalunya. El cap del Consell havia sigut preguntat sobre la decisió del Govern espanyol de mantenir la seua intenció d’impugnar davant el Tribunal Constitucional (TC) la candidatura de Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, en contra del criteri del Consell d’Estat, que creu que no és el millor moment per a aquest moviment.

Per a Ximo Puig, la situació en la comunitat de Catalunya està “massa ancorada” en plantejaments jurídics i “falta qualsevol iniciativa política per a desbloquejar la situació”. No obstant això, el president ha volgut posar en relleu la llei i la seua importància, perquè “no pot haver-hi democràcia sense el compliment estricte de la llei”.

Des del punt de vista de Puig, el més “racional” seria que el bloc independentista proposara a algú que, finalment, “poguera ser president efectiu” i que “poguera des de les seues idees i complint llei, anar avançant i recuperant una normalitat”. I és que, Carles Puigdemont seria automàticament detingut si intentara entrar en terres de jurisdicció espanyola.

Finalment, Ximo Puig, ha mostrat optimisme quant a la resolució del conflicte de Catalunya. Per això, ha insistit que seria “bo” jugar amb els temps” per a trobar una “solució i una eixida” a la crisi. En aqueix sentit, Puig ha aclarit que encara “queda temps”. Aquesta és la postura adoptada pel conjunt del Consell al llarg dels últims mesos: el diàleg i el consens davant la gran tensió que es viu entre les Administracions catalanes i estatals.

Etiquetes


Més notícies

1 Comentari

  1. remigio III
    remigio III gener 26, 19:47

    I, quan la llei és ignorada, pels que parlen de compliment de les lleis? No acompleixen la seua constitució ni les seues lleis. La prevaricació està en el gens mafiosos del govern. Quan la justícia és política i al servei de l’amo govern?

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats