25n
25N
25N

Puig veu "molt bona notícia" l'acord de Brexit perquè permet "normalitat" en els sectors productius valencians

Puig veu "molt bona notícia" l'acord de Brexit perquè permet "normalitat" en els sectors productius valencians
26/12/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat com “molt bona notícia per a la Comunitat Valenciana” l’acord aconseguit entre Regne Unit i la Unió Europea sobre les seues futures relacions, ja que és “molt positiu” que permeta que sectors productius valencians “fonamentals” tinguen una “situació de normalitat i quasi normalitat” sense el pagament d’aranzels.

En aquests termes s’ha pronunciat el ‘president’, en declaracions remeses als mitjans, després que la Unió Europea i Regne Unit arribaren el dijous a Brussel·les a un acord sobre les condicions de la seua relació futura per a evitar un Brexit a les braves el pròxim 31 de desembre.

Puig ha assenyalat que “la notícia d’una fi positiva de les negociacions entre la Unió Europea i el Regne Unit és extremadament important per a la Comunitat Valenciana, que es veia amenaçada amb importants restriccions quant als aranzels que anaven a significar una pèrdua de competitivitat en sectors fonamentals com el de la ceràmica, el calçat o la indústria agroalimentària”, així com en el turisme.

Així, ha assenyalat que és “molt positiu” que aquests sectors “fonamentals” en la Comunitat “tinguen una situació de normalitat i quasi normalitat”, sense pagar aranzels i amb una “comunicació tan fluida com siga possible”.

El president ha manifestat igualment la voluntat de continuar amb la relació entre estudiants i “que l’Erasmus s’adapte a aquesta nova situació” amb “un Erasmus pactat amb el Regne Unit”.

“Volíem que Gran Bretanya continuara en la Unió i, si no era així, que hi haguera el menys Brexit possible”, ha assenyalat, abans d’assegurar: “Continuarem treballant perquè el Brexit siga el menys Brexit possible perquè, dins d’un espai o d’un altre, Gran Bretanya també és Europa”.

En la mateixa línia, Puig ha valorat que l’acord és “molt important per a la colònia britànica en la Comunitat Valenciana”, on viuen un terç dels residents britànics a Espanya, segons ha recalcat.

“Des d’un primer moment hem dit que s’anava a garantir els serveis públics fonamentals, especialment la sanitat, però ara serà molt més fàcil mantenir aqueixos serveis públics i mantenir tota aqueixa capacitat de cooperació que hem de tindre permanent en tots els sectors econòmics i també socials”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =