caixa popular

Puig defensarà a Brussel·les les polítiques de cohesió de la UE

El president s’entrevistarà aquest dimecres amb el negociador de la UE per al Brexit i també amb la directora general de Pressupostos i amb el director general de Política Regional

Puig defensarà a Brussel·les les polítiques de cohesió de la UE
16/05/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, defensarà aquest dimecres a Brussel·les la necessitat de mantenir les polítiques de cohesió de la UE. Puig desenvoluparà en la capital belga una agenda de treball que inclou, a més de l’assistència al ple del Comitè de les Regions (CdR), reunions amb el negociador de la UE per al Brexit i amb els directors generals de Pressupostos i de Política Regional.

L’impacte en el pressupost de la UE que ocasionarà l’eixida del Regne Unit i els seus efectes sobre les polítiques de cohesió, essencials per a l’equilibri territorial en la UE i per a la Comunitat Valenciana, centraran la visita del president a Brussel·les. En aquest sentit, Ximo Puig rebrà informació de primera mà del cap de l’equip de negociadors de la Comissió Europea per a l’eixida de Regne Unit de la UE, Michel Barnier, amb qui es reunirà aquest dimecres a la vesprada.

La jornada s’iniciarà amb un desdejuni de treball amb el seu homòleg de la regió de Brussel·les cabdal, Rudi Vervoort. A més, juntament amb la resta de membres de la delegació espanyola, el president assistirà a un menjar que comptarà amb la presència del president del CdR, Karl-Heinz Lambertz. Ximo Puig representa els interessos i preocupacions de tots els territoris d’Espanya, ja que presideix la delegació espanyola en el CdR.

Les ajudes destinades a la política de cohesió incloses en l’esborrany de pressupost presentat per la Comissió Europea centraran la sessió de treball del ple del Comitè de les Regions, previst també per a la vesprada d’aquest dimecres. L’Aliança per la Cohesió, impulsada pels principals dirigents regionals i locals de la UE, cerca garantir que en el pròxim pressupost de la UE no es ressenten les partides destinades a la política de cohesió en l’actual pla cuatrienal 2014-2020.

El president de la Generalitat també examinarà l’impacte d’aqueix nou marc pressupostari amb la directora general de Pressupostos, Nadia Calviño, i amb el director general de Política Regional de la Comissió Europea, Marc Lematre.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris