25n
25N
25N

Puig destaca que la dada de l'atur de l'últim trimestre de 2018 és "el millor" aconseguit "des d'abans de la crisi"

E.P

Puig destaca que la dada de l'atur de l'últim trimestre de 2018 és "el millor" aconseguit "des d'abans de la crisi"
29/01/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dimarts que la dada de l’atur de la Comunitat Valenciana conegut aquesta jornada a través de l’Enquesta de Població Activa (EPA) relativa al quart trimestre de 2018 és “el millor” aconseguit en aquesta autonomia “des d’abans de la crisi” i ha valorat que es trobe en una situació més favorable que la mitjana espanyola.

Així mateix, el responsable autonòmic ha ressaltat la reducció de la taxa d’atur juvenil i ha agraït l'”esforç” diari d’empreses i treballadors “des del diàleg social” en favor d’aquesta millora.

“Agraïsc als sindicats i a la patronal valenciana tot el diàleg social permanent mantingut durant aquests anys. Ha sigut el millor escenari per a aquell que és el gran objectiu de país, l’ocupació”, ha apuntat en aquest sentit.

Puig s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la reunió que ha mantingut a València amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i UGT-PV, Ismael Sáez.

El cap del Consell ha valorat que la taxa d’atur s’haja situat en la Comunitat Valenciana en el 14,30 per cent i ha subratllat que ha sigut així “per primera vegada des d’abans de la crisi”. “Estem en millor situació que la mitjana espanyola. És la primera vegada, des de 2007, abans de la crisi, que aquesta situació es produeix”, ha insistit.

Ximo Puig ha afirmat que la valenciana ha sigut en el quart trimestre de 2018 “la comunitat que més ha reduït l’atur”, amb 27.700 aturats menys (-7,48 per cent) i ha apuntat que “en la legislatura l’atur s’ha reduït en 214.300 persones”. “D’aquesta manera, en la legislatura s’ha passat d’una taxa del 23 per cent a l’actual del 14,30 per cent, quasi deu punts de reducció de la taxa d’atur”, ha valorat.

Pel que respecta a l’atur juvenil, el president de la Generalitat ha considerat que les dades de l’última EPA mostren “una dada extraordinàriament positiva” per a la Comunitat Valenciana, amb una taxa “per davall de l’Espanya, un 33,16 per cent enfront d’un 54 per cent”.

“ENCARA LLUNY DEL GRAN OBJECTIU”

“A l’inici d’aquesta legislatura l’atur juvenil en la Comunitat Valenciana era del 50,7 per cent, per damunt de la mitjana d’Espanya”, ha recordat. Al seu torn, Puig ha assenyalat que això genera “un entorn favorable a la inversió” encara que ha apuntat que “estem encara lluny del gran i irrenunciable objectiu que totes les persones tinguen dret al treball”.

Igualment, el president de la Generalitat ha apostat per treballar també per a millorar “les condicions de treball” i perquè “apugen els salaris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 16 =

museo prehistoria