Puig avança una reversió "unilateral" de Marina Salut si no hi ha acord, tot i que espera esgotar el diàleg

Puig avança una reversió "unilateral" de Marina Salut si no hi ha acord, tot i que espera esgotar el diàleg
01/04/2019 -

El ‘president’ i candidat socialista, Ximo Puig, ha avançat que si la Generalitat no arriba a un acord amb les empreses concessionàries de Marina Salut (Alacant) hi haurà una decisió “unilateral” de revertir el departament a gestió pública, encara que ha insistit que intentaran “esgotar” la via del diàleg.

Puig ja va anunciar aquest dissabte la seua intenció de donar inici al rescat de Marina Alta si les concessionàries “continuen sense situar-se en un espai raonable econòmicament”. Aquest dilluns, a preguntes dels periodistes, ha subratllat que es tracta d’una decisió presa des de fa ja bastant temps per exigència social, per l’auditoria ciutadana i per la posició dels ajuntaments”.

Per a aconseguir-ho, ha defès la via del diàleg que manté la Conselleria de Sanitat amb les empreses que gestionen el departament. “Però és evident que la decisió està presa –ha recalcat–: si hi ha un acord hi haurà una decisió unilateral de qui té la possibilitat de fer-ho, la Generalitat”.

Quan precisament es compleix un any de la reversió del departament de la Ribera, a Alzira (València), ha afirmat que “la via de la privatització sanitària no va ser una bona idea”, doncs es tracta d’un servei públic fonamental i “és la Generalitat qui ha de dir a cada moment com es pot prestar millor”.

Ara bé, ha remarcat que en el cas de Ribera Salut finalitzava una concessió i per açò va passar directament a gestió pública, mentre que en la Marina l’objectiu és rescindir el contracte. “Volíem que fora pactat perquè sempre és millor arribar a un acord”, ha asseverat.

En aquest context, Puig ha garantit que “si finalment hi ha unes exigències econòmiques exacerbades que no siguen raonables, la Generalitat defendrà sempre l’interés general dels valencians” i ha reiterat la seua intenció d’esgotar el diàleg amb les empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

sagunt a escena 2019
Festes Torrent 2019