25n
25N
25N

Ximo Puig avança ajudes a les zones més castigades aquest divendres pel temporal Gloria

El President de la Generalitat demana màxima prudència a la ciutadania per a les pròximes hores atés que encara ens trobem en situació d’emergència

Ximo Puig avança ajudes a les zones més castigades aquest divendres pel temporal Gloria
20/01/2020 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió d’urgència al Palau amb els responsables de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències així com la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, el Conseller d’Educació, Vicent Marzà i el Conseller de Política Territorial, Arcadi España. En la trobada, el President ha analitzat els efectes del temporal Gloria i ha conegut de primera mà les previsions per a les pròximes hores.

Puig ha demanat màxima prudència a la ciutadania per a les pròximes hores. “En una situació d’aquestes característiques, cal ser prudents, cal extremar tota precaució en les carreteres i és molt important mantindre la informació quan calga eixir i acudir a fonts creïbles com a mitjans de comunicació i fonts oficials i si no és necessari, és aconsellable no moure’s en vehicles”, ha assenyalat el President.

De la mateixa manera, Ximo Puig ha volgut dedicar les primeres paraules a les dues víctimes mortals del temporal Gloria. “En primer lloc vull manifestar el nostre dolor i la nostra tristesa per la pèrdua de dues persones, que al final en qualsevol situació d’emergència és el més dolorós i el més irremeiable”, ha lamentat Puig.

El President ha assenyalat que algunes comarques es troben en un procés de normalització. “El principal efecte d’aquest temporal Gloria és el temporal marítim. Estan tancats els ports de València, Sagunt, Gandia i el Port de Castelló. Continua un temporal molt fort amb ones de 7 i 8 metres i d’altra banda, és cert que tindrà un efecte devastador en platges i en moltes parts de les nostres costes”, ha afegit Puig.

Quant a les classes, el President Puig ha apuntat que “hi ha al voltant de 20 ajuntaments que demà mantindran el tancament dels col·legis”.

RÀPIDA RESPOSTA DEL CONSELL

El President ha avançat que “esperem donar-los resposta aquest divendres amb un decret per a ajudar a les comarques més castigades que s’hagen produït per l’efecte del temporal”. No obstant això ha indicat que necessitarien els pròxims dies per a poder avaluar amb absoluta precisió tot el mal causat per aquest temporal Gloria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 7 =

bombers
bombers
Valencia activa