25n
25N
25N

Ximo Puig assegura que el full de ruta del Consell per a garantir "un futur possible i millorat" s'assentarà sobre "la innovació, la sostenibilitat i la inclusió"

El president aposta per consolidar un model de desenvolupament innovador, inclusiu i sostenible que faça possible “créixer sense deixar a ningú arrere”

Ximo Puig assegura que el full de ruta del Consell per a garantir "un futur possible i millorat" s'assentarà sobre "la innovació, la sostenibilitat i la inclusió"
29/06/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el full de ruta del Consell per a garantir “un futur possible i millorat” per a la ciutadania de la Comunitat Valenciana s’assentarà sobre “la innovació, la sostenibilitat i la inclusió”.

Segons el cap de l’Executiu valencià, no cal plantejar-se alternatives entre salut o economia, “perquè salvar vides és essencial, però també ho és garantir els mínims drets econòmics i laborals”. “Superar aquesta disjuntiva passa pel caràcter transformador global de les tecnologies”, ha agregat el president.

En aquests termes s’ha pronunciat el màxim responsable del Consell en l’obertura del XXIX Seminari Étnor, ‘L’era de la intel·ligència artificial des d’una perspectiva ètica’, acte al qual també ha assistit la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i en el qual Núria Oliver, comissionada de la Presidència de la Generalitat per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, ha impartit la conferència ‘Cap a una Intel·ligència Artificial per i per a la societat’.

El president, qui ha detallat que el “nou futur de la Comunitat Valenciana” s’alçarà sobre la igualtat i la justícia social, la productivitat basada en la innovació i la Intel·ligència Artificial, la sostenibilitat i el diàleg social, ha recordat que l’actuació del Consell se centrarà “no sols a reconstruir sinó a reimpulsar una societat amb qualitat ètica, que complisca uns mínims de cohesió social”, perquè “a més de drets civils i polítics, la ciutadania gaudisca de drets socials, econòmics i culturals”.

Revolució tecnològica

“La revolució tecnològica ha de transformar el món – ha continuat Puig- però no abocar a l’exclusió laboral ni a la precarietat permanent de les i els treballadors. Ha d’arribar de la mà d’una visió ètica, on la ciència i l’humanisme no vagen deslligats”.

En aquest sentit, el president ha establit com un dels reptes per al Consell “propiciar una transició tecnològica i energètica justa” i afavorir una reconversió “abrigallada per polítiques públiques” capaces de minimitzar l’impacte negatiu en l’ús dels sectors més afectats i consolidar un model de desenvolupament innovador, inclusiu i sostenible. “Créixer sense deixar a ningú arrere”, ha sostingut Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − quatre =

ccccinema
caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell