25n
25N
25N

Puig assegura que el Govern central "complirà" amb l''extra FLA' i que les retallades "no seran un drama, ni molt menys"

Puig assegura que el Govern central "complirà" amb l''extra FLA' i que les retallades "no seran un drama, ni molt menys"
01/10/2019 -

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que el Govern central en funcions “complirà” amb l”extra FLA’ (Fons de Liquiditat Autonòmica) que la ministra d’Hisenda, Mª Jesús Montero, es va comprometre a entregar abans del pròxim 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, i que les retallades que ha d’escometre el Consell per la falta de fons “no seran un drama, ni molt menys”.

“Hem fet el que correspon, ajustar el pressupost, i el Govern complirà, estic ben segur”, ha recalcat aquest dimarts a preguntes dels periodistes sobre els 250 milions d’euros que Hisenda es va comprometre a abonar abans del 9 d’Octubre, corresponents al romanent del FLA pendent de distribuir.

Puig ha posat l’accent que “no hi ha retallades de caràcter social”, amb el que “cap persona es veurà afectada directament”, i no ha entrat a detallar les partides afectades, garantit que el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, “donarà compte en Les Corts”, sense necessitat que passe pel ple del Consell.

Ara bé, ha reiterat que els ajustos es deuen a la no aprovació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2019 per “l’estranya aliança entre independentistes, PP i Ciutadans” en el Congrés, quan eren “els millors per a la societat valenciana”. “I això té conseqüències, però va a tindre les menys possibles”, ha subratllat.

Per a açò, ha sostingut que el Consell aposta per “atacar” les partides que es puguen endarrerir al 2020 i que eren “de difícil execució” a tres mesos de tancar aquest exercici. Ha rebutjat així que els ajustos puguen suposar “res paregut al que en l’imaginari col·lectiu van ser les retallades del PP: copagaments, no atendre persones en la sanitat pública…”.

Açò sí, Puig ha reconegut que algunes inversions no es podran desenvolupar i que unes altres s’endarreriran “sense problemes d’ací a quatre mesos”. “Tampoc estem parlant d’un drama, ni molt menys. Afortunadament, no té res a veure amb les retallades que coneixem”, ha insistit.

I ha defès, per contra, que el Consell ha tractat que “no hi haguera els episodis del passat de no poder pagar a la gent”, entre els quals ha destacat les “milers d’empreses que van patir i les moltes que van haver de tancar”. “Això és el que no es pot produir –ha recalcat–; som un govern reivindicatiu però responsable”.

VISITA DE SÁNCHEZ

De cara a l’acte de precampanya d’aquest dimecres, amb la visita a València del president en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que confia que “sincerament, a partir del 10 de novembre (eleccions generals) es puga albergar un horitzó d’estabilitat per a Espanya”, doncs creu que és el que “ambiciona” la societat valenciana.

Ha puntualitzat que el clima electoral no impedirà que torne a defendre davant Sánchez el seu “‘llibre'”, el finançament autonòmic i la suficiència financera de la Comunitat Valenciana, com fa cada vegada que té “una oportunitat amb el president”.

Puig ha sostingut que el Govern central és “conscient” de la situació de les arques valencianes. De fet, considera que “té tanta consciència que ningú dubta ja que eixos 1.325 milions reivindicatius que figuren en el pressupost (autonòmic) són una realitat”. “No podem continuar situant-nos en una situació de discriminació”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =