25n
25N
25N

Puig aposta per una reforma fiscal a Espanya que garantisca l'adequat finançament valencià

Puig aposta per una reforma fiscal a Espanya que garantisca l'adequat finançament valencià
15/07/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat, aquest dimecres, una reforma fiscal a Espanya “necessària” i que garantisca l’adequat finançament valencià, perquè “no es pot pensar que es pot gastar sense tindre com a contrapartida l’ingrés”. I s’ha referit al fet que l’ingrés només pot arribar “dels ciutadans i de l’endeutament”.

Puig s’ha expressat així en ser qüestionat, en el Districte Digital d’Alacant, per la possibilitat d’una reforma fiscal, plantejada des de les Corts Valencianes, com a mesura per a superar la crisi econòmica generada.

“Ningú ens regalarà res; tots hem de fer un esforç plus, treballadors i empresaris”, ha assegurat Puig en declaracions als mitjans sobre “el gran impacte” que s’està produint en l’economia. “Que ningú crega que això serà gratis, això té conseqüències”, ha seguit i ha reclamat afrontar-les amb “rigor” i sense “demagògies”. “Es tracta que cadascun pose el millor de la seua part per a tirar avant”, ha comentat.

En aqueix sentit, ha dit que és el “moment” del sector públic que ha de ser qui “tire de la recuperació” i en aqueix marc ha situat la negociació política per a aconseguir, en la Comunitat Valenciana, un “gran acord de país” que permeta la “vigorització de l’Estat del Benestar” i la “creació d’ocupació”.

Segons ha comentat, es tracta d’un procés d’arribar a acords “fonamental” que s’està duent a terme en un “diàleg” en les Corts i amb ajuntaments, diputacions i agents socials.

No obstant això, ha demanat que “l’equilibri entre creixement i redistribució funcione adequadament”. I ací ha situat la necessària actualització fiscal a Espanya que garantisca el finançament “just” valencià.

“Estem tots mirant a Europa i a la gran faena que està fent aquests dies el president Pedro Sánchez”, ha comentat sobre la seua intenció de convéncer als líders europeus per a “harmonitzar un model comú” per al qual fa falta “el pla de recuperació europeu”, del qual s’hauria d'”aspirar a tindre una part de recursos”.

Puig ha manifestat que la Comunitat Valenciana té com a “gran objectiu”, en aqueix sentit, el pla de digitalització i el “new deal green, el pacte verd europeu”.

Qüestionat per impostos concrets que es podrien incrementar, Ximo Puig ha indicat que aqueixa possibilitat correspon al Consell en la part impositiva que li toca que és “bastant reduïda” o al Govern “i l’acord que es produïsca a Espanya”.

“És el moment d’entendre que per a augmentar la despesa pública, per a la sanitat fonamentalment o els incentius per a la creació d’ocupació, venen dels impostos i del deute”, ha recalcat i ha demanat “saber” que els recursos són “limitats” i que cal governar “amb la màxima eficiència” perquè els recursos que es demanen “cal retornar-los”, per la qual cosa ha rebutjat endeutar a “futures generacions, perquè no té molt sentit”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =

CCCC